İçişleri Bakanı Efkan Ala görevinden ayrıldı

Türkiye-Fırat Kalkanı harekatı ve FETÖ ile mücadeleye yoğunlaşmışken kabinede süpriz bir değişiklik yapıldı. İçişleri Baknaı Efkan Ala görevinden istifa etti. Yerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu atandı. Soylu'dan boşalan koltuğa da AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu getirildi. Karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın program dışı görüşmesi sonrası açıklandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala görevinden ayrıldı

Başbakan Binali Yıldırım bu açıklamayı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile program dışı görüşmesi sonrasında yaptı. Yıldırım, 3 yıldır İçişleri Bakanlığı yapan Efkan Ala'nın istifa ettiğini açıkladı.

Kabinedeki değişiklik Resmi Gazete'de de yayınlandı.

Görev değişikliği öncesi Ankara'da gizli bir görüşme trafiği yaşandığı ortaya çıktı. Erdoğan dün öğleden sonra Süleyman Soylu ve Mehmet Müezzinoğlu ile ayrı ayrı görüştü.

AKP kulislerinde konuşulan iddialara göre görev değişikliğine ilişkin talep Erdoğan’dan geldi. Görüşmelerden bakan ve parti yöneticilerinin büyük bölümünün de kamuoyuyla birlikte, Yıldırım’ın Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamayla haberdar oldu.

Sürpriz görev değişikliğine ilişkin kulislerde farklı yorumlar yapılıyor. Hürriyet Gazetesi, Efkan Ala'nın FETÖ ile mücadelenin hızından ve koordinasyon konusundaki uyumsuzluğundan duyulan rahatsızlık nedeniyle görevden alındığını ilk sıraya yazdı.

Ala’nın bir süre önce söylediği, "17-25 Aralık’ta 81 il emniyet müdürünün 74’ü, daire başkanlarının tamamı, 7 bin istihbaratçıdan 6 bin 500’ü FETÖ mensubu" açıklamasının da rahatsızlık yarattığı belirtiliyor. 15 Temmuz darbe gecesi Ala’ya uzun süre ulaşılamamış olması da iddialar arasında.

Kulislerde ayrıca, HDP’liler ile yapılan Dolmabahçe görüşmesine de vurgu yapılarak, "Görüşmeye katılan üç isimden, Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal daha önce bakanlıktan alınmışlardı, üçüncü isim de Ala" tezi de dillendiriliyor.

ulusalkanal.com.tr​

# süleyman soylu # efkan ala # çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı