Akel mağdurları eylemde

İstanbul'un bir türlü çözülemeyen sorunu; kentsel dönüşüm… Fikirtepe, Esenyurt ve İstanbul'un daha birçok ilçesinde kentsel dönüşüm mağdurları seslerini duyurmaya çalışıyor. Kartal Esentepe Mahallesi'nde de Akel sitesi mağdurları geçtiğimiz günlerde arsaya mezar kazarak, inşaat firmalarını protesto etti. Ulusal Kanal ekibi, "arsamız, mezarımız oldu" diyen Akel Sitesi mağdurlarıyla görüştü.

Kartal Esentepe Mahallesi'nde Akel sitesi sakinleri, DKY İnşaat firması ile kat karşılığı sözleşme imzaladı. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen, yıkılan Akel sitesinin bulunduğu alana bir çivi dahi çakılmadı.

24 Bloklu Akel sitesindeki 301 dairede evlerini kaybeden yüzlerce kişi mağdur... Firma evlerini yapmadığı gibi, söz verilen kira yardımları da ödenmiyor.

DKY İnşaat firması, projenin yapılacağı arsaları maliklerin üzerine satın alması gerekirken, kendi adına satın aldı. Bunun üzerine 301 kat maliki, sözleşmenin iptali için 2018'de dava açtı. Ancak dava süreci uzadı, mağduriyet günden güne ağırlaştı.

Akel sitesi mağdurları, seslerini duyurabilmek için proje alanı arsaya mezar kazarak eylem yaptı.

Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa İlker Yücel ve Kartal belediye Başkan Adayı Perihan Tekin, Akel Sitesi mağdurlarını yalnız bırakmadı.

Mustafa İlker Yücel de, Vatan Partisi olarak mağduriyeti gidereceklerinin sözünü verdi.

HABER-KAMERA:ŞENGÜL DERİN

ulusal.com.tr

# istanbul # esenyurt # fikirtepe