Öncü Kadınlar Antalyalılarla zaferi kutladılar

AHİM'in Perinçek lehine verdiği kararı Antalyalılarla kutlayan Öncü Kadınlar 'yurtseverlere özgürlük' dedi.

Öncü Kadınlar Antalyalılarla zaferi kutladılar

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AHİM)'nin sözde soykırım iddialarına karşı İsviçre'yi mahkum ederek İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek lehine karar vermesinin yankıları sürüyor. İşçi Partisi Antalya Öncü Kadın üyeleri Talat Paşa Komitesi, İşçi Partisi ve Doğu Perinçek önderliğinde kazanılan zaferi 'Ermeni soykırımı yalanına karşı tarihin en büyük başarısı' olarak değerlendi ve 'milletimize kutlu olsun' dediler. Kışlahan'da bir araya gelen Öncü Kadın üyeleri soykırım iddialarına karşı kazanılan bu uluslararası zaferi Antalyalılarla birlikte kutladı. Öncü Kadınların gündeminde uzun tutukluluk süresi de vardı. ÖYM'lerin bir an önce tasfiye edilerek yurtseverlerin özgür bırakılmasını isteyen Öncü Kadınlar, başta Lozan Kahramanı Doğu Perinçek olmak üzere tüm yurtseverlerin serbest bırakılmasını ve Silivri, Hasdal zindanlarının boşaltılmasını istediler. Öncü Kadının eylemine ADD, CKD, TGB, Vardiya Bizde Platformu ve çok sayıda Antalyalı da destek verdi.

İşçi Partisi Öncü Kadın adına açıklamayı yapan Hikmet Özkaya, Perinçek önderliğinde kazanılan zaferi ve AHİM'in kararını Antalyalılara şu sözlerle hatırlattı; "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Doğu Perinçek'in İsviçre aleyhine 2008'de yaptığı başvuruyu 17 Aralık 2013 tarihinde karara bağladı. AİHM, Perinçek'i haklı buldu ve İsviçre'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) ifade özgürlüğünü düzenleyen 10'uncu maddesini ihlal ettiğine karar verdi."

AİHM'in bu kararını, İşçi Partisi, Talat Paşa Komitesi ve Doğu Perinçek önderliğinde, Türkiye'nin kazandığı uluslararası bir zafer olarak değerlendiren Özkaya "Halkımıza, milletimize kutlu olsun" diye konuştu. Türkiye'nin AİHM kararıyla Ermeni soykırımı yalanına karşı tarihin en büyük başarısını elde ettiğini belirten Özkaya şunları söyledi; "Dışişleri Bakanlığı'nın da açıkladığı gibi bu karar milat değerindedir. AİHM, Ermeni soykırımının gerçek olmadığı görüşündedir. 1915 olaylarının Yahudi soykırımına benzemediğinin altını çizen bu karar, uluslararası bir yargı içtihadı niteliğindedir."

Soykırım yalanına karşı mücadele yürütürken İP Lideri Perinçek'in hem hükümete hem de muhalefete çağrıda bulunduğunu fakat bu zafere imza atan Perinçek'in yalnız kaldığını hatırlatan Özkaya, Ergenekon tertibiyle tutuklanan Perinçek ve Talat Paşa Komitesi üyesi yurtseverlerin kahraman ilan edilmeleri gerekirken, hapis cezalarına çarptırıldıklarını ifade etti. Özkaya; "İşçi Partisi, Talat Paşa Komitesi ve Doğu Perinçek bu onurlu mücadeleyi başlatır ve sürdürürken destek vermeleri konusunda hem hükümete hem CHP'ye hem de MHP'ye çağrıda bulunmuştur. Kaderlerini ABD ve AB'ye bağlayan bu partilerin yönetimleri adeta üç maymunu oynamışlardır. Verdikleri mücadeleden ötürü kahraman ilan edilmeleri gereken Doğu Perinçek ve Talat Paşa Komitesi öncüleri artık AKP hükümetinin bile kabul ettiği bir kumpasla, bir ABD planı olan Ergenekon tertibiyle sorguya çekilmişler, zindanlara atılmışlar, hapis cezalarına çaptırılmışlardır" diye konuştu.

Gündemdeki uzun tutukluluk süreleri ile ilgili de konuşan Özkaya, Anayasa Mahkemesi'nin uzun tutukluluk ile ilgili kararının ardından, süreyi aşan tutukluluklara derhal son verilmesinin gerekliliğini vurguladı. 5 Temmuz 2012 tarihinde kaldırılan Özel Yetkili Mahkemelerin bir an önce tasfiye edilmesini ve yurtseverlere doğal mahkemelerde yeniden yargılanma yolunun açılmasını isteyen Özkaya, "Başta Lozan kahramanı Doğu Perinçek olmak üzere tüm yurtseverler serbest bırakılmalı, Silivri, Hasdal zindanları boşaltılmalıdır" diye konuştu.

Açıklamayı ilgiyle takip eden bir yurttaş da şunları söyledi; "Sayın Perinçek'in vermiş olduğu tüm delillerle beraber yaptığı savunmayla, Ermeni soykırımının olmadığı kanıtlanmıştır. Tarih bunu yazmaktadır ve bugünkü bu nesil buna şahit olmaktan dolayı gurur duysun."

"Öncü Cesur Doğu Perinçek", "Perinçek Çıkacak Hesap Soracak", "Hainler İçeri Yurtseverler Dışarı","Cesur Yürek Perinçek İktidara Gelecek", "Soykırım Yapmadık Vatan Savunduk" ve "Kahrolsun AKP Diktatörlüğü" sloganlarının yükseltildiği eyleme ADD, CKD, TGB, Vardiya Bizde Platformu ve çok sayıda Antalyalı da destek verdi.

Haber: Devrim Dönmez - Fotoğraf: İbrahim Koçak / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

# Doğu Perinçek # antalya # işçi partisi # ahim # öncü kadınlar