Kaçan darbeciler operasyon sonrasında yakalandı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek amacıyla Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı gerçekleştiren ve yakalanan 11 darbeci Muğla'nın Ula ilçesinde yakalandı.

Kaçan darbeciler operasyon sonrasında yakalandı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından, Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenleyenler arasında bulunan ve Muğla'nın Ula ilçesinde yakalanan darbecilerin sayısının 11 olduğu bildirildi.

Şirinköy Mahallesi'nde bir vatandaşın kaçan darbecilerden 5'ini bir su kanalında gördüğü ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda Jandarma Özel Harekat ekibi sevk edildi.

Şirinköy'ün giriş kısmındaki arama çalışmaları sırasında yöre sakinleri, darbecilerin mahallenin diğer tarafında görüldüğünü ihbar etti. Bunun üzerine bir grup asker, arkalarında vatandaşlar ve basın mensuplarıyla ihbarın yapıldığı bölgeye doğru hareket etti.

Ekipler bölgeye ulaştığında, darbecilerle çatışma yaşandı. Basın mensupları ve vatandaşlar, silah sesleri üzerine kendini yere atarak siper aldı. Güvenlik güçleri bölgede devam eden çatışma nedeniyle basın mensupları ve vatandaşları alandan uzaklaştırdı.

Zaman zaman çatışma seslerinin duyulduğu bölgeye çok sayıda asker, kobra ve bir helikopter sevk edildi.

Operasyon sırasında "Teslim ol" çağrıları yapıldı. Daha sonra darbecilerden 11'inin yakalandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaldığı otele saldırıda bulunan darbecilerin toplam sayısının 37 olduğu açıklanmıştı. Saldırının ardından ormanlık alana kaçanlardan 25'i daha önceki operasyonlarla yakalanmıştı. Gözaltına alınan zanlılardan 23'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. AA

# Ula