Irak Başbakanı Abadi duyurdu: Operasyon başladı

Musul operasyonunda yeni aşama başladı. Irak Başbakanı Haydar el İbadi, kentin batısını IŞİD'ten almak için harekete geçildiğini açıkladı. Musul'un batısı üç yönden kuşatıldı. Irak geçen ay Musul'un doğusunda kontrolü sağlamıştı

Irak Başbakanı Abadi duyurdu: Operasyon başladı

Musul'un doğusu IŞİD'ten temizlenmişti şimdi de batısı için düğmeye basıldı.

Operasyonun başladığını Irak Başbakanı Haydar el İbadi açıkladı.

İbadi Irak devlet televizyonundan halka seslendi. Musul'da önceliklerinin toprak değil, insanların kurtarılması olduğunu söyledi.

Askeri kaynaklar kentin batısını geri almak için operasyona üç cepheden başlandığını duyurdu. Irak ordusu kuzeyden, federal polis güçleri güneyden, Haşdi Şabi güçleri ise batıdan ilerliyor.

Operasyonda şu ana kadar sekiz köy ve bir elektrik santralinde kontrol sağlandı. IŞİD'in sözde tabur komutanının da öldürüldüğü bildirildi.

Musul'un batı yakasına doğru ilerleme kaydeden Irak güvenlik güçleri ile IŞİD'li teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Kentin batısında operasyonlar sürerken IŞİD, doğu yakasında saldırılar düzenledi. Terör örgütünün çifte intihar saldırısında 2 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.

Terör örgütü IŞİD Musul'u 2014 yılında ele geçirmişti. Musul'u IŞİD'ten kurtarma operasyonu 17 Ekim'de başlamıştı. Irak Ordusu operasyondan 100 gün sonra kentin doğu yakasında kontrolü sağlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# ışid # elektrik # Birleşmiş milletler # musul # yiyecek