Ormanlık alanlara giriş çıkış yasağı

Yurt genelinde peş peşe yaşanan orman yangınları, Ege Bölgesi'ndeki illerde yeni tedbirleri beraberinde getirdi. İzmir, Balıkesir ve Aydın'da ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı. Jandarma ve Polis ekipleri de ormanların bulunduğu bölgelerde tedbirleri artırdı.

Ormanlık alanlara giriş çıkış yasağı

Manavgat, Bodrum, Marmaris ve Mersin'de çıkan orman yangınları yurt genelindeki tedbirleri üst seviyeye taşıdı.

İzmir Valiliği geçen haftalarda ormanlara giriş ve çıkışı yasakladı. Peş peşe gelen orman yangınlarının ardından ormanlık alanlarda güvenlik güçleri devriye gezmeye başladı.

İzmir'in şehir merkezindeki ilçelerinden olan Balçova'daki ormanlık bölgede polis ekipleri devriye gezdi. Yangın ihtimaline karşı belirli noktalarda arazözler de hazır durumda bekletiliyor.

Balıkesir Valiliği de mesire yerleri ve tabiat parklarının dışında ormanlık alanlara giriş çıkışları ve ateş yakılmasını yasakladığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada "kamp yerleri hariç izin verilen mesire ve tabiat parklarında da mangal, semaver ve ateş yakılmasına saat 20.00'den sonra müsaade edilememesi ve düğün gibi benzeri organizasyonlarda havai fişek, dilek balonu kullanımı yasaklanmıştır" denildi.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, orman yangınları ile mücadele kapsamında, Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'na giriş ve çıkışların yasaklandığını açıkladı.

Öte yandan Ege Bölgesi'nin tüm illerinde polis ve jandarma ekipleri orman bölgelerinde devriye gezerek yasağı ihlal eden kişileri incelemeye alarak cezai işlem uyguladı.

# izmir # Balıkesir # aydın # bodrum # orman yangınları # manavgat # manavgat yangını # bodrum yangını # marmaris yangın # mersin orman yangını