Ticaret istişareyle yol alacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ekonomide yeni döneme ilişkin açıklamalar yaptı. Sivil toplum kuruluşlarıyla etkin iletişim halinde olacaklarını söyleyen Pekcan, ticareti ve ihracatı artırmak için bir İstişare Kurulu oluşturduklarını belirtti.

Ticarette yeni dönemin şifrelerini verdi, sivil toplum kuruluşlarıyla etkin iletişim olacak dedi. Bunun için istişare kurulu oluşturduklarını söyledi.

Ekonomide yeni döneme ilişkin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan açıklama geldi.

Yeni dönemde sivil toplum kuruluşlarıyla etkin iletişim halinde olacağız ve ticaretimizi, ihracatımızı artırmak için proaktif politikalar uygulayacağız. Bu kapsamda bir İstişare Kurulu oluşturduk. Ticaretin önündeki engelleri kaldırmak, özel sektörün önünü açmak amacıyla bütün kesimlerin fikirlerini, önerilerini dinleyeceğiz. Sektörlerin sorunları için çözüm önerilerini ve politikalarımızı birlikte geliştireceğiz.

Kurulda yer alan kurumları sıralayan Bakan Pekcan, ilk toplantının hafta içinde yapılacağını açıkladı.

TOBB, DEİK, TESK, TİM, TÜSİAD, MÜSİAD, TMB gibi sivil toplum kuruluşlarının başkanlarından oluşan Kurula gündeme göre bazı etkin STK'lar da dahil olacak. İlk istişare toplantımızı bu hafta içinde Ticaret Bakanlığında gerçekleştireceğiz

STK’lardan öncelikli gündem maddelerini istediklerini belirten Pekcan, 300’ün üzerinde talebin kendilerine ulaştığını ve bunları incelediklerini söyledi. Bakan ayırıca İstişare Kurulu’nun yanı sıra start-up’lar, akademisyenler, ekonomistler, üst düzey yöneticilerin de bulunduğu Danışma Kurulu’nun da çok yakında çalışmaya başlayacağını kaydetti.

ulusal.com.tr

# ticaret # Ticaret Bakanı Pekcan