Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu İstanbul'da konser verdi

Aleksandrov Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu, kuruluşunun 90. yılında İstanbullu sanatseverlerle buluştu. Topluluk, "Kalinka" ve "Korobeyniki" gibi sevilen şarkılarının yanı sıra, "Ceddin Deden", "Çanakkale Türküsü" gibi Türkçe eserleri de yorumladı.

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu kuruluşunun 90.yıldönümünde Türkiye'ye geldi, İstanbul'da Kızılordu Korosu rüzgarı esti.

Türkiye ile Rusya dostluk konserine imza atan Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

Topluluk, "Kalinka" ve "Korobeyniki" gibi sevilen şarkılarının yanı sıra "Ceddin Deden", "Çanakkale Türküsü" ve "Sevdan Olmasa" adlı Türkçe eserleri de yorumladı. Konsere bale grubu ve orkestra da eşlik etti.

Koro, 1928 yılında Kızılordu Merkez Evi'nde kurulmuş, ilk gösterisini aynı yıl savaş şartlarındaki askerler ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği halklarına moral vermek amacıyla gerçekleştirmişti.

2016 yılında yaşanan uçak kazasında ise, Rusya Savunma Bakanlığı'na ait uçak düşmüş, moral konserine giden koronun 68 üyesi yaşamını yitirmişti.

ulusal.com.tr