Atlantik servis etti, Erdoğan savundu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Atlantik medyasının servis ettiği “Esad, Doğu Guta’daki sivillere saldırdı” iddiasını savundu. Guta’da sivillerin öldürüldüğünü öne süren Erdoğan “Suriye’deki rejimi halen savunanlar var” ifadelerini kullandı. İddialara ilişkin, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişlerinden de açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Amerika ve İngiltere başta olmak üzere Atlantik medyasının iddiasını savundu.

Erdoğan, teröristlerden temizlenen Doğu Guta’ya Suriye Ordusu’nun saldırdığı haberlerine değindi, Şam’ı eleştirdi.

Erdoğan Atlantik medyasının iddiası üzerinden Batılı ülkeleri de göreve çağırdı.

Beştepe’den bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. Kalın "Suriye rejimi, ülkenin farklı bölgelerinde ve farklı zamanlarda yaşanan saldırılar için hesap vermelidir" ifadesini kullandı.

İddialar, Dışişleri Bakanlığının da gündemindeydi. Açıklamada kimyasal silah iddiaları yinelendi, uluslararası toplum göreve çağırıldı, olayın soruşturulması gerektiği belirtildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Uluslararası toplumun saldırı karşısında tepkisini ortaya koymasını, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü başta olmak üzere uluslararası kuruluşların bu vakayı derhal soruşturmasını bekliyoruz. Suriye rejimi üzerinde etki sahibi olan tarafları, bu tür hunharca saldırıların derhal durdurulmasını teminen sorumluluklarını yerine getirmeye ve bu saldırıların cezasız kalmaması için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz. denildi.

ulusal.com.tr

# erdoğan # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # doğu guta # Atlantik