Çoklu baro teklifi Meclis'te: Komisyon görüşmeleri gergin başladı

Çoklu baroyu hedefleyen kanun teklifi, Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşülüyor. Teklifi eleştiren 20 baro başkanı, Meclis’in önünde bekleme kararı aldı. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, 3 temsilcinin komisyona alınması için devreye girdi. Öneriyi komisyonun kabul etmesine rağmen baro başkanlarının itirazda bulunması ise tepkilere neden oldu. İşte dün geceden bu yana Meclis'te yaşananlar.

Çoklu baro teklifi Meclis'te: Komisyon görüşmeleri gergin başladı

Çoklu baro kanun teklifi, Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşülüyor. Plan ve Bütçe Komisyonu salonunda yapılan görüşmelerde yoğun katılım nedeniyle salonda sosyal mesafe korunamadı.

Toplantıda muhalefet partileri görüşlerini bildirdi. PKK’nin siyasal uzantısı HDP’nin Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Metin Feyzioğlu bizi temsil etmiyor” dedi.

CHP’den ise 48 saat eleştirisi geldi. CHP Vekili Avukat Zeynel Emre, teklif tebliğ edildiği andan itibaren komisyona gelmesi için en az 48 saat geçmesi gerektiğini belirtti.

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da çoklu baro sisteminin paralel yapılanmaya neden olabileceğine dikkat çekti.

Görüşmeler devam ederken 20 baro başkanı Meclis’in Çankaya girişinde bir araya geldi. Başkanlar Adalet Komisyonuna girmek istediklerini kaydetti.

Tartışmalar devam ederken Türkiye Barolar Birliği Metin Feyzioğlu devreye girdi. Yazılı açıklama yapan Feyzioğlu, Ak Parti'nin 3 baro başkanının komisyona girmesini kabul ettiğini belirtti. Baro başkanları ise komisyona hep birlikte girmek istediklerini söyledi, öneriyi reddetti.

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise Meclis girişinde bekleyen İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nu aradığını söyledi. Durakoğlu, Turan’ın telefonunu açmadı.

Baro başkanları bekleyişlerinin ardından Çankaya Kapı'dan ayrıldı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu son açıklamasında bir kez daha "diyalog" çağrısı yaptı. Feyzioğlu "Baro başkanlarına sesleniyorum, dün TBMM'de komisyona çağrıldınız gelmediniz, yine aracılık edelim lütfen gidin konuşun" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# Metin Feyzioğlu # çoklu baro teklifi # barolar