İşte paralel hat

AKP-Cemaat arasında telekulak savaşlarının doruk noktasına çıktığı süreçte Ankara'da kritik bir soruşturmanın yürütüldüğü ortaya çıktı. Başbakanlık Teftiş Kurulu dinlemelerin merkezi konumundaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın bilişim altyapısını hazırlayan iki firmayı mercek altına aldı.AKP-Cemaat arasında telekulak savaşlarının doruk noktasına çıktığı süreçte Ankara'da kritik bir soruşturmanın yürütüldüğü ortaya çıktı. Başbakanlık Teftiş Kurulu dinlemelerin merkezi konumundaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın bilişim altyapısını hazırlayan iki firmayı mercek altına aldı.

İşte paralel hat

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla birlikte AKP-cemaat arasında ses kasetleri savaşı başladı. Bir yandan ihale yolsuzlukları bir yandan Türkiye'yi saran cemaat örgütlenmesi işte bu ses kasetleriyle ortaya döküldü. Ulusal Kanal dinlemelerinin merkezindeki kurum olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda başlatılan cemaat soruşturmasının ayrıntılarına ulaştı.

17 Aralık'taki operasyonların ardından önce TİB'deki üst düzey daire başkanları görevden alındı; TİB'in başınaysa daha önce MİT'te görev alan Ahmet Cemalettin Çelik atandı. Ancak TİB'deki operasyonun bununla sınırlı kalmadığı ortaya çıktı. Başbakanlık Teftiş Kurulu dinlemelerin merkezi konumundaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın bilişim altyapısını hazırlayan iki firmayı mercek altına aldı.

Soruşturmanın odağındaki iki firma da cemaate yakınlığıyla bilinen işadamları örgütleri TUSKON ve HÜRSİAD'a üye. Bilişim firmalarından birinin yönetim kurulu başkanıysa yine kamuoyunda cemaate yakınlığıyla tanınan Bank Asya'nın en üst düzeydeki danışmanı. Diğer firma da emniyet istihbarat dairesine yönelik çalışmalarıyla öne çıkıyor.

Araştırma henüz sonuçlanmadı ancak ilk bulgular TİB'in altyapısında çok ciddi sızmaların olduğu yönünde. Buna göre cemaate yakınlığıyla bilinen bu firmalar TİB'in tüm kritik altyapısına hakim. Ayrıca Gölbaşı'ndaki yedekleme merkezi konumunda olan Felaket Kurtarma Merkezi'nin bakım ve onarım hizmetleri de yine bu firmalar tarafından yürütülüyor.

Dinleme kayıtlarının tutulduğu veri merkezinin kaynak kodları ve şifreleme bilgileri de yine bu firmaların personelinin elinde. Kozmik düzeydeki giriş kodlarına sahip olan sözkonusu personel TİB üzerinden istediği dinlemeyi gerçekleştirebiliyor. Kaynak kodlara sahip olmaları dolayısyla gizli dinlemeyi ele verecek log kayıtlarını da silme olanağına sahipler.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # cemaat # ulusal kanal # tib # Telekulak # 17 arallik operasyonu