Emel Korkmaz: Başka Ali İsmail’ler yaşanmasın diye 24 Mayıs’ta Oberhausen’dayız

Gezi direnişi sırasında dövülerek öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz‘ın annesi Emel Korkmaz Anneler Günü öncesinde Almanya’nın Ulm kentinde Aydınlık’ın sorularını yanıtladı. “Alişim’siz ilk anneler günüm olacak” diyen acılı Emel Anne “bu emri ben verdim diyenlerden hesap sorulana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğini” belirtti. .

Emel Korkmaz: Başka Ali İsmail’ler yaşanmasın diye 24 Mayıs’ta Oberhausen’dayız

24 Mayıs günü Oberhausen’da düzenlenecek olan Büyük Gençlik Buluşmasında da konuşma yapacak olan Emel Anne “ başka acılar yaşanmasın diye 24 Mayıs’ta birlik olalım, beraber olalım, yan yana olalım” dedi. Baba Şahap Korkmaz ise hem Avrupa’da yaşayan yurttaşlara hem de özel olarak Fenerbahçe taraftarlarına teşekkür ediyor: Ali İsmail’e böylesine sahip çıkılması gurur verici ve tek teselli kaynağımız.

İşte Gezi’nin yıl dönümü yaklaşırken direnişin simge isimlerinden Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinin anlattıkları:

“Alişim’siz ilk anneler günü

Aydınlık: Bu Pazar anneler günü... Herkesin aklında direniş anneleri olarak sizler varsınız. Neler hissediyorunuz?

Emel Korkmaz: Alişimsiz ilk anneler günü olacak. Ali İsmail geçtiğimiz Anneler Günü’nde Eskişehir’deydi. Bana hediye göndermişti. Ben o hediyeyi hala giyemiyorum, Alişim’den hatıra olarak hala duruyor. Ben herşeye rağmen oğlumla gurur duyuyorum.

“Hesap sorulana kadar dim dik ayakta duracağım”

Geçen yıl tam bu zamanlar Ali İsmail’le konuşuyorduk. Oğlumun sesini 11 aydır duyamayorum.Allah hiç kimseye bu acıları yaşatmasın. Çok büyük bir acı ama hesap sorulana kadar dim dik ayakta duracağım. Ali İsmail canice katledildi. Bir hayvana dahi yapılmayacak bir işkence ile öldürüldü. Üniversiteliydi ama 19 yaşındaydı. Ben O’na genç diyemiyorum, bir çocuktu O. Ali İsmail bir sineğe kıyamazken oğlumu canice katlettiler.Biz bunun hesabını sorana kadar bu işin peşini bırakmayacağız.

“24 Mayıs’ta yanyana olalım. Birlik olalım. Beraber olalım”

Aydınlık: Daha önce AİHM’e başvuru için gelmiştiniz. Şimdi yine Almanya’dasınız. Burada yaşayanların duyarlılığı nasıl?

Emel Korkmaz: Almanya’ya ikinci gelişimiz. Dünyanın öbür ucuna da çağırsalar gideceğiz. Alişime yapılan haksızlığı, zulmü duyurmak için nereye çağrılsak oraya gideriz. Halkımız çok duyarlı.

Şahap Korkmaz: Sadece Türkiye’de değil Almanya’da, Fransa’da, İsviçre’de, Avusturya’da birçok etkinliğe davet edildik. Ali İsmail’e sahip çıkılması gurur verici.

Aydınlık: 24 Mayıs’ta Oberhausen’da düzenlenecek Gençlik Şöleni’nde siz konuşurken, çok yakın biryer de Erdoğan konuşacak. Neler hissediyorsunuz?

Emel Korkmaz: Acıdan ziyade öfke duyuyorum. İnsan kendi halkına böyle bir zulüm yapar mı?

24 Mayıs’ta yanyana olalım. Birlik olalım. Beraber olalım. Başka acılar yaşanmasın. Başka canlar yitirilmesin diye. 19 yaşındaki savunmasız bir çocuğun nasıl canice katlediğini gördük. Başka acılar yaşanmasın diye yan yana olmamız gerekiyor.

Şahap Korkmaz: Halkımız Gezi şehitlerini sahiplendi. Birbirimize sım sıkı bağlanmamız lazım, birlik olmamız lazım. Hala dik bir şekilde ayakta duruyorsak, Ali İsmail’e sahip çıkan halkımız sayesindedir. Hiç tanımadığımız duyarlı insanlar etkinlikler düzenliyor, bizi davet ediyor. Büyük bir dayanışma var gerçekten.

“Emri ben verdim” diyen yargılansın

Aydınlık: Ali İsmail davasında durum nedir?

Emel Korkmaz: 12 Mayıs’ta Kayseri’de ikinci duruşmamız var. Bu dava Korkmaz ailesinin bir davası değil, Türkiye’nin davası. O gün o sokakta Ali İsmail değil başka bir çocuk da olabilirdi. Tüm halkımızı yan yana olmaya davet ediyoruz. Sonuç ne olursa olsun hiçbir şey Ali İsmail’i geri getirmeyecek, ama başka anneler ağlamasın, başka evlatlar yitirilmesin diye mücadelemizi sonsuza kadar sürdüreceğiz. Ben o katillerle yüz yüze geleceğim. Katillerden hesap sorana kadar mücadele vereceğim. Orada yargılanması gerek sadece o 8 kişi değil. “Bu emri ben verdim” diyen kişi, “arkadaşları dövmüştür diyen” vali sıfatını taşıyan kişi de yargılanmalı. Katillerle yüzleştiğim zaman soracağım ilk şey şu olacak: Bu kadar zamandır hapistesiniz. İfadelerine göre onların da

çocukları var. Acaba evlatları görüşe geldiğinde çocuklarına ne diyorlar? O vali, çocuklarının yüzüne nasıl bakıyor?

Katiller iktidar korumasında

Şahap Korkmaz:Gerçek katiller cezalandırana kadar ayakta olacağız. Bir annenin bir babanın başına gelebilecek en ağır şeyleri yaşıyoruz. Ali biz’di. Biz Ali’ydik. O gittikten sonra hayatımızda doldurulamaz bir boşluk oldu.

Dayı Münir Atasoy: Burada ağlayan bir ana var. Sayın Erdoğan bey çıkıp konuşmalar yaptığında insanlar nasıl alkışlıyor merak ediyorum. Meclisten çıkıp eve gittiklerinde çocuklarına nasıl sevgiyle yaklaşabiliyorlar? Vali demek baba demek. Şehrin sorunları çözen kişidir. Ama bazı valiler halkın değil Erdoğan’ın valisi maalesef. Ali İsmail’le en son abisinin düğününde birlikteydik. Sık sık şakalaşırdık. Bir dayı olarak defalarca sormama rağmen benden hiçbirşey istemedi.

İnsanları hor görmemek. Ayrım yapmamak lazım. Türkiye sadece Erdoğan’ a ait değil, hepimizindir.

Ülkemizde kahır içinde kalmak yaşamak istiyoruz. İnsanlığın içinde kalmak istiyoruz.

Duruşma 12 Mayıs’ta Kayseri’de

Şahap Korkmaz: Ali İsmailimize kıyanlara insan demeye dilim varmıyor. O zulmü yapanlara hükümettekilerin sahip çıkması çok acı. Bizim için ne bayramın ne anneler günün bir anlamı kalmadı. Umarım başka anneler, aileler ağlamaz. Dileğim bu. Adalet bekliyoruz, hak yerini bulmalı. Avukatların gösterdiği dayanışma da gurur vericiydi. Bu yargılamaların sonunda Ali İsmail geri gelmeyecek ama bari bundan sonra başka anneler ağlamaz. 12 Mayıs’ta halkımızı duruşmaya davet ediyoruz.

Aydınlık: Tüm acılara rağmen verdiğin insani mesajlar okuyucularımızın dikkatinden kaçmayacaktır. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Korkmaz ailesi: biz Aydınlık ailesine teşekkür ederiz.

“Fenerbahçe’nin şampiyonluğu Ali İsmail’in en mutlu günü olurdu”

Emel Korkmaz: Şampiyonluğu öğrendiğimde acı bir sevimç hissettim. Ali İsmail’de Fenerbahçe hayranlığı vardı. Ali İsmail yaşasaydı o gün en mutlu olduğu gün olurdu. Yatak örtüsü de Fenerbahçe renkleriydi. Şapkası da atkısı da kramponu da Fenerbahçe’nindi. Fenerbahçeliler çok güzel sahiplendiler. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Maça da gittik. O maçta ben değil de Ali İsmail olmalıydı. Ali İsmail lise yıllarında Fenerbahçe yenildiği gün, okul servisine binmezdi. Arkadaşları alay etmesin diye münibüsle okula giderdi.Ali İsmail’in çok seveni oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yöneticilerine ve taraftarlarına yürekten teşekkür ediyorum.

Şahap Korkmaz: Ali İsmail’in üzülmemesi için Fenerbahçe’nin yenilmesini istemezdim. Şampiyonluğun Ali İsmail’e ithaf edilmesi acı ama gurur verici. Tüm Fenerbahçe camiasına teşekkür ediyoruz.

Adnan Türkkan/ Frankfurt

ulusalkanal.com.tr

# almanya # adnan türkkan # Ali İsmail Korkmaz # Haziran Direnişi # emel korkmaz # direniş şehidi # anneler günü