Feyzioğlu’ndan Bekir Bozdağ’a rest

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Yargıtay'da ki Adli Yıl Açılış törenini kaldıracakları açıklamasına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan tepki geldi. Feyzioğlu "binlerce avukat ve milyonlarca yurttaş ile kendi törenimizi yaparız" dedi.

Feyzioğlu’ndan Bekir Bozdağ’a rest

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Tayyip Erdoğan ile Metin Feyzioğlu arasında yaşanan gerginliğin ardından devletin zirvesinin protesto ettiği adli yıl açılış törenlerinin iptal edileceğini açıklamıştı. Bozdağ'ın bu açıklamasına Türkiye Barolar Birliği Başkanından rest geldi.

Metin Feyzioğlu, adli yıl resmi açılış töreninin kaldırılması halinde gelecek yıl kendi törenlerini yapacaklarını söyledi.

Feyzioğlu, "Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar. Adli yıl açılış törenlerinde kendi düşünceleri dışında hiçbir düşünceye tahammülü olmayanlar kanunla töreni kaldırabilirler. Biz bu defa binlerce avukat ve milyonlarca yurttaş el ele kendi törenimizi yaparız. Asıl tören de bu olur." dedi.

Bozdağ'ın açıklamalarına bir tepki de Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Karadağ'dan geldi. "Gelenekler yasayla kaldırılamaz." diyen Karadağ, "Cumhurbaşkanı ve hükümet, yargı gücünü itibarsızlaştırma amacı güden davranışlarına bir yenisini eklemiştir. Yargının kendisini hasım ilan etmiştir" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# bekir bozdağ # yargıtay # tepki # Metin Feyzioğlu # baro # tbb