Erdoğan yeni "Akiller" arıyor!

Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olma konusunda yaşadığı sıkıntıyı akillerle çözme arayışına girdi. Buna göre Erdoğan'ın Köşk adaylığı konusunda hazırlık yapması için yeni bir akil oluşturulacak.

Erdoğan yeni "Akiller" arıyor!

Köşk adaylığı konusunda sıkıntılı bir süreçten geçen Başbakan Erdoğan ve kurmayları yine akil heyetlerine yöneldi. Öcalanlı açılım sürecinde başvurulan ve toplumun büyük tepkiyle karşıladığı "akil insanlar" heyeti bu kez Cumhurbaşkanlığı seçimleri için gündemde.

Sabah'ın haberine göre yeni bir akil heyeti oluşturulacak. Bu heyet, Erdoğan'a Köşk yolunu açabilmek için kamuoyunu etkileme faaliyeti yürütecek. Erdoğan, Köşk adaylığını açıklarsa izleyeceği yol haritası ve seçim kampanyasında oluşturulacak dili de bu heyet ile belirleyecek. Erdoğan Köşk'e çıkarsa akil heyeti kalıcı hale gelecek, danışma kurulu olarak Erdoğan'a hizmet vermeye devam edecek.

Yeni akil heyetinin bir görevi de başarısızlığa uğrayan yeni anayasa çalışmalarını yeniden canlandırmaya çalışmak olacak.

Akil grubunda yer alacak isimlerle ilgili çalışmalar, Başbakan Erdoğan'ın bu doğrultudaki talimatı çerçevesinde yürütülüyor. Heyette yer alacak isimlerin ağırlıklı olarak akademisyen ve gazetecilerden oluşacağı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# cumhurbaşkanlığı # tayyip erdoğan # köşk # akil