Çakıroğlu cinayetinde önemli gelişme

Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. YÖK, dönemin rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve üç yöneticiye yargılama izni verdi.

Çakıroğlu cinayetinde önemli gelişme

YÖK, Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şehit olduğu cinayet ile ilgili önemli bir karar verdi.

YÖK Denetleme Kurulu, dönemin Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, rektör yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, genel sekreter Prof. Dr. Mehmet Bülent Özkan ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Doğer hakkında, cinayette sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle yargılama izni verdi.

Tarih Bölümü Öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu 20 Şubat 2015 tarihinde PKK'lıların üniversite içindeki saldırısında şehit olmuştu.

Çakıroğlu Ailesi’nin avukatları gerekli önlemleri almadıkları için dönemin üniversite yönetimi hakkında suç duyurusu yapmıştı. Başvuru üzerine harekete geçen YÖK denetleme sonunda dönemin rektörü ve 3 yöneticisi hakkında soruşturma izni verdi. Karar avukatlara ulaştı.

Kararda, YÖK Denetleme Kurulu‘nun, Ülkücü Öğrenci Önderi Çakıroğlu'nun öldürülmesi sürecine dair önemli tespitlerine de yer verildi. Ege Üniversitesi’nde PKK/KCK, YDG-H ve DHKP-C terör örgütleri yanlısı ve sempatizanı öğrencilerin izinsiz yürüyüş, pankart asma, slogan atma, imza standı açma, çadır kurma, ders boykotu ve üniversitede yazılama faaliyetinde bulundukları ifade edildi.

Bu kişilerin terör örgütlerini övücü nitelikte her türlü faaliyete imza attığı vurgulandı. Üniversite yönetiminin kanun ve yönetmeliklere aykırı şekilde ceza soruşturmaları ve yargılamaları gerekçe gösterilererek, sorumlular hakkında işlem yapmaktan kaçındığı belirtildi.

YÖK Denetim Kurulu Kararında PKK ve DHKP-C adına faaliyet gösterenlerin üniversite yönetiminde cesaret alarak terör eylemlerini artırdıkları vurgulandı.

Fezlekede, döneminde rektörü ve okul yönetiminin yasadışı eylem ve faaliyetlerden haberdar olmasına rağmen, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesine kadar disiplin suçu içeren bu faaliyetlerle ilgili işlem yapmadıklarına işaret edildi.

ulusal.com.tr

# pkk # ege üniversitesi # DHKP-C # YÖK # Fırat Yılmaz Çakıroğlu