“ABD'nin Abbas'ı devirme planları olduğuna dair sızan bilgiler var“

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Dışişleri ve Uluslararası İlişkiler Danışmanı Nebil Şas, Amerika'nın, Mahmud Abbas'ı devirme planları olduğunu iddia etti. Nebil Şas "ABD'nin bölgedeki ara buluculuk rolünün bittiğini de" belirtti.

“ABD'nin Abbas'ı devirme planları olduğuna dair sızan bilgiler var“

Filistin Devlet Başkanı'nın Uluslararası İlişkiler Danışmanı Amerika'nın Mahmut Abbas'ı devirme planları olduğunu iddia etti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Dışişleri ve Uluslararası İlişkiler Danışmanı Nebil Şas, "ABD'nin, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı devirme planları olduğuna dair sızan bilgiler var" diye konuştu.

"Amerika'nın bölgedeki ara buluculuk rolünün devamını kabul etmesi için Abbas'a baskı yaptığını" dile getiren Şas, "ABD'nin ara buluculuk rolü bitmiştir. Bundan geri dönüş yoktur" dedi.

Abbas'ın Dışişleri ve Uluslararası İlişkiler Danışmanı Şas, Amerika'nın Mahmud Abbas'ı devirme planlarına Arapların ya da Abbas'a yakın kişilerin de dahil olduğu yönündeki söylentilerin aslı olmadığını kaydetti.

Filistin'in birliğini korumak için İsrail'e karşı mücadele verme çağrısında bulundu.

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararına Gazzeliler'in protestoları sürüyor.

Filistinli gruplar tarafından Gazze'de düzenlenen gösteride, ABD'nin Kudüs'e ilişkin kararı aleyhinde pankartlar taşınıp ve sloganlar atılıyor.

# abd # Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas