Saldırganın kimliği belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yumruklu saldırıya uğradı. Saldırganın Erzurum nüfusuna kayıtlı Orhan Ö. olduğu iddia edildi.

Saldırganın kimliği belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te yumruklu saldırıya uğradı.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı için Meclis'e gitti. Toplantının yapıldığı salona girmek için koridordar ilerleyen Kılıçdaroğlu, BDP salonunun önünden geçerken yanına yaklaşan bir kişi tarafından yumruklu saldıya uğradı.

Saldırıda, Kılıçdaroğlu'nun gözlüğü yere düştü. Korumalar devreye girdi ve Kemal Kılıçdaroğlu salondan uzaklaştırıldı.

Saldırganın önce BDP'li olduğu iddia edildi. Ancak BDP'li Sırrı Sakık, saldırganın BDP'li olmadığını açıkladı.

Daha sonra saldırganın Erzurum nüfusuna kayıtlı Orhan Ö. olduğu iddia edildi. Orhan Ö., gözlatına alınarak Terörle Mücadele şubesine götürüldü.

1989 doğumlu saldırganın polise verdiği ilk ifadesinde Alperen Ocakları üyesi olduğunu söylediği öne sürüldü.

Saldırganın "CHP grubuna geldiğimi söyleyerek Meclis’e girdim. Yumruklamayı kafaya koydum, o yüzden geldim. Bekledim girişini, uygun fırsatta da yumruğu attım" dediği iddia edildi.

Saldırı, CHP tarafından yapılan açıklamayla kınandı. Açıklamada, "Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Saldırıyla ilgili Tayyip Erdoğan'dan da açıklama geldi. Erdoğan, "Demokrasilerde bu yol tevessül edilecek bir yol değil. Şiddeti onaylamamız mümkün değil. Şiddetle kınıyorum. Geçmiş olsun telefonu açacağım" dedi. AKP de saldırıyı kınadı. Yapılan açıklamada, saldırının demokrasi ve fikir hürriyetine yönelik bir saldırı olduğu vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr

# kılıçdaroğlu # yumruk # saldırgan