Eskişehir Tepebaşı nasıl akıllı şehir oldu? Ahmet Ataç anlattı

Eskişehir Tepebaşı nasıl akıllı şehir oldu? Ahmet Ataç anlattı

Ulusal Kanal ekranında yayınlanan Gülgun Feyman ile Bizim Kent’in bu haftaki konuğu Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Doktor Ahmet Ataç’tı.

“Belediyecilikte siyaset olmaz, en iyi siyaset hizmettir" diyen Başkan Ahmet Ataç, sosyal belediyecilik anlayışını, yıllardır süregelen projelerini ve yeni planlarını anlattı.

Akıllı şehir, Alzheimer Merkezi ve Yaşam Köyü, Güneş Panelleri, TARGES Projesi, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Çocuk Senfoni Orkestrası ile alakalı açıklamalar yapan Başkan, örnek belediye olmak istediklerini ifade etti.

Akıllı Şehir Projesinin önemine değinen Tepebaşı Belediye Başkanı, Akıllı kentsel dönüşümün hızlandırılmasında yeni bir model olan bu proje için Tepebaşı Belediyesi’nin 20 proje arasından seçilerek Avrupa Komisyonu'ndan 5milyon Euro hibe aldığını açıkladı.

Başkan konuşmasında, 60 ay süresi olan Akıllı Şehir projesinin üç temel bileşenden oluştuğunu, ilk olarak enerji anlamında mevcut binaların iyileştirilmesi çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

Diğer önemli unsurunsa ulaşım olduğunu söyleyen Başkan, proje ile Tepebaşı Belediyesi’nin kamusal hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan 22 adet Hibrit araç ve 4 elektrikli otobüsün hizmete girdiğini, 50 elektrikli bisiklet için gün saydıklarını, ön görülen bisiklet yolununsa 8,9 kilometreyi bulduğunu belirtti. Ayrıca proje “Akıllı Şehir İzleme Portalı” ile de takip edilecek.

Programın en renkli görüntüleri ise, Çocuk Senfoni Orkestrası’nın konser görüntüleriydi. Yetenek gözetmeksizin isteyen her çocuğu orkestraya aldıklarını belirten Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç konuya dair ilginç de bir açıklama yaptı.

Ataç, orkestraya çocuk esirgeme kurumundan da çocukları dahil etmek istedikleri fakat muhalefet belediyesi oldukları için kurumca reddedildiklerini söyledi.

Gülgun Feyman’ın sunduğu Edirne’den Kars’a Sinop’tan Antalya’ya, Yerel Yönetimlerimizi tanıtan, belediyelerimizi mercek altına alan “Bizim Kent” Ulusal Kanal’da…

ulusalkanal.com.tr

# eskişehir tepebaşı belediyesi