Hakan Atilla'nın avukatları davanın düşürülmesini talep etti

"ABD Atilla'ya karşı" davasında, Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatları, davanın düşürülmesi talebinde bulundu. Gerekçe olarak da FETÖ firarisi eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz'ın "çalıntı deliller sunması" gösterildi

Hakan Atilla'nın avukatları davanın düşürülmesini talep etti

FETÖ firarisi Hüseyin Korkmaz, Rıza Sarraf'ın sanıkken tanık olduğu davanın 12. gününde tanık olarak ifade vermeye devam etti.

Hakan Atilla'nın avukatları, Korkmaz'ın tanıklığı ve savcılığın sunduğu delilllerin kabul edilemeyeceği gerekçesiyle mahkemeye itiraz dilekçesi sundu.

Atilla'nın avuklatları itiraz dilekçesinde, Korkmaz'ın "çalıntı deliller sunması" ve "yanlış ifade vermesi" nedeniyle davanın hükümsüz kılınması talebinde bulundu.

Yargıç Richard Berman ise savcılıktan Korkmaz'ın elindeki delillerin nereden ve nasıl geldiğini açıklayan bir dilekçe sunmasını istedi.

10 aydır Amerika'da olduğunu ifade eden eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, tanıklığa hazırlık sürecinde savcılıkla 40'tan fazla görüşme yaptığını anlattı.

Salı günkü ifadelerinde de Amerikan Federal Soruşturma bürosu FBI'ın kendisine 50 bin dolar verdiğini ve Amerika'da oturduğu evin kirasını savcılığın ödediğini söylemişti.

ulusal.com.tr

# abd # hakan atilla