Pakdemirli açıkladı: Yüzde 15 indirim

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kenevir üretimini artrmak için çalışmalara başlanacağını duyurdu. Bu kapsamda ekolojik olarak kenevir üretiminin yapılacağı yerler artırılacak. Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada buzağı yetiştiricilerine ve tarım üreticilerine de önemli haberler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarının hemen ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kenevir üretiminin artacağını duyurdu.

Şu anda kenevir üretimine izin verilen 19 il var. Bakan Pakdemirli bunun daha da artacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı, buzağı desteklemesi ödeme takvimini de açıkladı. Bu kapsamda yetiştiricilerin desteklemesi 11 Ocak ve 18 Ocak tarihlerinde yapılacak.

Böylece 438 bin 284 yetiştiriciye 522 milyon TL buzağı desteklemesi ödemesi yapılmış olacak.

Bakanın bir diğer haberi ise tarım ilaçları ile ilgili oldu.

Tarım ilaçlarında indirim

Küçükbaş ve büyükbaş küpe bedelini de artık bakanlık olarak karşılayacaklarına dikkati çeken Pakdemirli, "Tarım ilaçları sanayicileri ve üreticileri ile yapılan toplantı sonucunda, sanayicilerimiz önümüzdeki dönemde tarım ilaçlarında yüzde 15 indirime gidecek." değerlendirmesinde bulundu.

Ödül töreni

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de tarımın dünyadaki önemine değinerek, "Bir kamyon domates bir mikroçip etmiyor olabilir. O kamyon domatesi biz değerli hale getirelim ama o olmadan, gıda, enerji, su olmadan hiçbir şey olmuyor. Temel üretimden asla vazgeçemeyiz." diye konuştu.

Törende, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bilim ve Hizmet Teşvik ödülleri de Bakan Pakdemirli tarafından verildi. Bu kapsamda, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Araştırma Görevlisi Didem Canik Örel bilim teşvik ödülünü, Ankara Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Keskin bilim ödülünü, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca da tarım ve çevre hizmet ödülünü aldı.

Pakdemirli, toplantının sonunda, kendisini takip eden gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü çiçek vererek kutladı.

# pakdemirli