Putin: Esad'ın üstünlüğü anlamına gelecek

Suriye ordusu, 3 yıldır terör örgütü IŞİD kuşatması altında olan Deyri Zor bölgesine ulaştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Deyri Zor'un geri alınmasının Suriye devletinin üstünlüğü anlamına geleceğini belirtti. Rus lideri, bir sonraki aşamanın da ateşkesi güçlendirmek olacağını söyledi

Putin: Esad'ın üstünlüğü anlamına gelecek

Suriye ordusunun Deyri Zor'a ulaşmasıyla stratejik bir başarı sağlanmış oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Deyri Zor operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

Çin'in Şiamın kentinde düzenlenen BRICS Liderler Zirvesi sonunda basın toplantısı düzenleyen Putin, "Deyr ez Zor radikal muhaliflerin hem siyasi hem de askeri kalesi. Deyr ez Zor operasyonu bittiğinde, bu, teröristlerin ciddi bir yenilgiye uğradığı, Esad hükümetininse tartışılmaz bir üstünlük sağladığı anlamına gelecek" dedi.

Deyri Zor'un alınmasından sonraki süreci değerlendiren Putin, "bundan sonraki adımlarsa ateşkesi güçlendirmek, siyasal süreci başlatmak ve ülke ekonomisini yeniden ayağa kaldırmak olmalı" diye konuştu.

Rus lider, Deyri Zor operasyonunu kastederek "Bu, muazzam bir iş. O nedenle uluslararası toplumun yardımı olmadan Suriye hükümetinin önündeki görevleri yerine getirmesi kolay değil" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# rusya # Putin # suriye # esad # Deyrizor