Trump ilk kez Kongre'de

Amerika Başkanı Donald Trump, Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk kez Kongreye hitap etti. Trump terör ve dış politika konularında önemli mesajlar verdi. Göreve gelmeden önce NATO'yu "gereksiz" diye tanımlayan Trump, bu kez NATO'yu güçlü bir şekilde desteklediklerini söyledi.

Amerika'da Donald Trump ilk kez hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçilerin bulunduğu bir toplantıda Kongreye hitap etti.Trump, ABD'nin ciddi tehditlerle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Adalet Bakanlığı verilerine göre 11 Eylül'den sonra yakalanan teröristlerin çoğunun Amerika dışından geldiğini belirten Trump, "Amerika'nın teröristler için bir sığınak haline gelmesine izin veremeyiz" dedi.

IŞİD ile mücadele konusunda Müslüman ülkeler de dahil olmak üzere tüm müttefikleri ile birlikte çalışabileceklerini belirten Trump, İran'ın balistik füze programını destekleyen kişi ve kurumlara yeni yaptırımlar uygulanacağını ve İsrail ile güçlü ittifakın devam edeceğini de duyurdu.

Daha önce NATO'ya gerek kalmadığını söyleyen Trump bu sefer NATO'yu güçlü bir biçimde desteklediklerini belirtti. NATO'yu "faşizmi alaşağı eden iki dünya savaşının ve komünizmi yenen soğuk savaşın temellerinde yükselen ittifak" olarak tanımlayan Trump, NATO üyelerini mali yükümlülüklerini yerine getirmek konusunda uyardı.

ulusalkanal.com.tr

# donald trump