Merkel’i 4 sene dinlemişler

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in cep telefonunun yaklaşık 4 sene dinlendiği iddia edildi.

Merkel’i 4 sene dinlemişler

Ulusal Kanal/ Frankfurt

Die Welt gazetesinin haberine göre, Alman güvenlik birimleri Merkel’in telefonunun uzun süre dinlendiğini tahmin ediyor. Haberde, Eski CIA ajanı Edward Snowden’in sızdırdığı belgelerde Merkel’in eski cep telefonu numarasının yer aldığı ifade edilirken, Merkel‘in ilgili cep numarasını 2009 yılının Ekim ayından 2013 yılının Temmuz ayına kadar kullandığı belirtildi.

Süddeutsche Zeitung gazetesi de dünya çapında Amerikan Büyükelçi ve Konsolosluklarına bağlı özel bir birimin dinleme faaliyetlerini yürüttüğünü iddia etti. Berlin’deki Amerikan Büyükelçiliği’nin de dinleme faaliyetlerinin içinde yer aldığı belirtildi.

İngiliz The Guardian gazetesi ise, Amerikan Ulusal Güvenlik Teşkilatı NSA’nın sadece Merkel’i değil, 35 lideri daha dinlediğini öne sürdü. Gazete, Snowden’in belgelerini kaynak gösterdiği haberinde Amerikalı bir yetkilinin, 2006 yılında 35 lidere ait 200 telefon numarasını NSA’ya verdiğini belirtti.

Merkel: Casusluk kabul edilemez

Merkel, Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesine katılmak üzere gittiği Brüksel'de dinleme iddialarına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Müttefikler arasında güven ilişkisinin olması gerektiğini vurgulayan Merkel, “Tekrar söylüyorum, dostların birbirine karşı casusluk yapması, işte bu olamaz. Bu güvenin yeniden tahsis edilmesi şart“ ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # dinleme # Merkel