Bolu'da sonbaharın gelişiyle renk cümbüşü yaşanıyor

Büyük şehirlerin stresinden bunalan vatandaşlar Bolu Yedigöller Milli Parkı'na akın ediyor. Şu an parkın en güzel dönemi. Hazar mevsiminin yaşandığı parkta vatandaşlar gölleri, şelaleleri, dilek çeşmesini ve gülen kayaları geziyor. Balık tutup , kamp kuruyor, doğada keyifli vakit geçiriyor. Yetkililerin ise bir uyarısı var, 'Burası hayvanlara ait, biz ziyaretçiyiz. Giderken ayak izinizden başka bir şey bırakmayın'

Bolu'da sonbaharın gelişiyle renk cümbüşü yaşanıyor

Büyük şehirlerin stresinden uzaklaşmak isteyenler; Bolu YedigöllerMilli Parkı'nı tercih ediyor.

Doğal güzellikleriyle ünlü Bolu Yedigöller Milli Parkı'nda sonbahar mevsimi geldi. Sararan yapraklar tablo gibi görüntüler oluşturdu.

Sarı, kahverengi ve yeşilin her tonunu barındıran park, doğasıyla her mevsim farklı bir güzelliğe bürünüyor. İsmini bünyesinde barındırdığı Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl'den alıyor.

Bolu Yedigöller Milli Parkı'nda; gölleri, şelaleleri, dilek çeşmesini ve gülen kayaları gezen, balık tutan ziyaretçiler, tertemiz doğada keyifli vakit geçiriyor. Çadır ve karavan kampı da yapabilen tatilciler, Kapankaya seyir terasıyla doğal güzellikleri farklı bir açıdan görme fırsatı yakalıyor.

Her mevsim çok sayıda tatilciyi ağırlayan Yedigöller Milli Parkı'nı yılın ilk 9 ayında 94 bin kişi ziyaret etti.

Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Serpil Uysal, ziyaretçilere tavsiyelerde bulundu:

- Burası hayvanlara ait, biz ziyaretçiyiz. Giderken ayak izinizden başka bir şey bırakmayın.

# ziyaret # sonbahar # bolu # park # bahar # bolu yedigöller # milli park # yedigöller milli parkı # Yedigöller