F-35'lerde yol haritası açıklandı

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasıyla ilgili hukuki sürece ilişkin konuştu. Demir, "Yol haritasının ilk adımı için girişim başlattık. Hem Türk hem Amerikan şirketlerinin kayıpları var." dedi.

F-35'lerde yol haritası açıklandı

CumhurbaşkanlığıSavunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasıyla ilgili soruları yanıtladı. Yol haritasını açıkladı.

Demir, ''Önce burada Türkiye içinde yerleşik hukukçularla konuyu görüşüp, onlardan bir çalışma bekledik. Yol haritasının ilk adımlarını atmak için bir girişim başlattık. Bu girişim safha safha gelişecek. İlk adımımız iç hukuk firmalarımızla oldu. İkincisi ise bir Amerikan firmasıyla çalışmaya başladık'' dedi.

Demir, F-35 krizinde hem Türkiye'nin hem de ABD'nin zarar göreceğini belirterek, ''Programın içinde olduğumuz sürece hem Türk hem Amerikan şirketlerinin hak kayıpları var. Programa girmek için Türkiye’nin ödediği bedellerin, uçakların bedeli olarak ödenen miktarların karşılanması var. Amerikan firmaları da burada zarar görüyorlar. Üretim süreçleri, tedarik zincirleri etkileniyor'' ifadelerini kullandı.

Savunma Sanayi Başkanı, S-400'lere dair bilgi de verdi. S-400’lerde ikinci sistem tedariki konusunda Demir, Türkiye’nin elde edeceği kazanımlar, yapılan pazarlıklar ve kabiliyetlere ilişkin detaylı görüşmeler yürütüldüğünü kaydetti.

Teknik işbirliğine ilişkin bazı konuların netleştirildiğini anlatan Demir, bu aşamada tarih veremeyeceklerini söyledi.

# abd # açıklama # cumhurbaşkanlığı # f35 # s400 # ismail demir # Amerikan # yol haritası # hukuk # Savunma Sanayi Başkanı