Abdullah Gül: ''İşler kötüye gidiyor''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Türkiye'nin içine sürüklendiği devlet kriziyle ilgili en açık yorumu yaptı, "işler kötüye gidiyor" dedi. Danimarka'da gezisi başlarken gazetecilere konuşan Gül, Türkiye'nin esas meselesinin Öcalan'la yürütülen açılım sürecini "tamama erdidirilmek" olduğunu belirtti.

Abdullah Gül: ''İşler kötüye gidiyor''

Abdullah Gül'den 3 günlük Danimarka ziyareti başlarken gazetecilerle bir araya geldi, devlet krizinin boyutlarını gösteren açıklamalar yaptı. Gül; işlerin kötüye gittiğini belirtti.

"İçinde bulunduğumuz siyasi atmosfer hiçbirimizi mutlu etmiyor. Beni de mutlu etmiyor. Bu yaşadıklarımızdan hem rahatsızlık hem de üzüntü duyuyorum. Öyle oluyor ki, birden bir eski Türkiye’nin manzaraları çıkmaya başlıyor. Cenazeler kalkmaya başlıyor, yüz binler sokaklarda. Bir o taraftan bir bu taraftan görüntüleri var. Geri adımlardan ileriye gitmemiz gerek. 10 yıl önceki o parlak havamızın olmadığını herkes görüyor. Bu süreci en az hasarla atlatmamız gerekiyor."

Açılım sürecinin önemine dikkat çeken Abdullah Gül, "Türkiye’nin esas meselesi barış sürecini tamama erdirmesidir. Seçimlerden sonra nasıl manzaralarla karşı karşıya kalacağına kafa yorması gerek. Türkiye’nin birliğini bütünlüğünü riske atacak gelişme olmamalı. Demokratik anlayış çerçevesi içerisinde önemli adımlar atılıyor. Geçen hafta çıkarılan paketlerin içerisinde önemli maddeler vardı. Herkesin eşit vatandaşlık temeli üzerinde, barış içinde yaşayacağı yol bulmalıyız." dedi.

Gül, son günlerde Başbakan Erdoğan'ın meydanlarda sık sık tekrarladığı "dış güçler" söylemine itiraz etti.

"Ben bunları kabul etmiyorum. Dış güçler iddialarını kabul etmiyorum ve doğru da bulmuyorum. Elbette dünyada Türkiye’nin müzmin muhalifleri vardır. 10 yıldır bizi övmüş, yaptığımız işleri göklere çıkarmış, takdir etmiş çevreler şimdi bizi eleştiriyorsa niçin şimdi konu ediliyor. Bu tür söylemler üçüncü dünya ülkelerine yakışacak türden söylemlerdir. Dolayısıyla Türkiye’yi yıkmak isteyen birileri varmış gibi komplo teorilerine inanmıyorum. Yabancılar Türkiye ile alakalı açıklamalar yapabilirler, buna cevap vermek zorunda değiliz. Ben bu tür komplo teorilerine inanmıyorum. Biz kendimiz de eleştiriyoruz, işin kötü gittiğinin farkındayız. "

ulusalkanal.com.tr

# abdullah gül # cemaat # erdoğan # Fethullah # danimarka