PKK'lı teröristler kaçırıp katletti! Süleyman Soylu'dan sert tepki

Ağrı'da PKK'lılar esnafı Mevlüt Bengi'yi "devletle işbirliği yapıyor" diyerek katletti. PKK'lılar Bengi'yi evinden alıp, boş bir araziye götürdü, elektrik direğine bağlayıp, kafasına kurşun sıktı. Vahşetse köylülerin gözü önünde yaşandı. TSK'nın operasyonlarıyla ağır darbe alan ve zemin kaybeden örgüt üyeleri, katliamlarla köylülere gözdağı vermeye çalışıyor.

Bölücü terör örgütü PKK, yurt içinde ve dışında aldığı yenilgilerden sonra doğrudan sivilleri hedef alan eylemlere girişiyor. Doğu ve Güneydoğu illerinde HDP'nin yaşadığı oy kaybı nedeniyle örgüt, infazlarla baskı kurmaya çalışıyor.

Ağrı Doğubeyazıt'ta teröristler, bir vatandaşı katletti. Mevlüt Bengi adlı yurttaş, Çiftlik Köyü'nde bakkal işletiyordu. Bakkal, PKK'nin Ağrı Dağındaki kamplarına giden yolun geçiş güzergâhında bulunuyor.

Ağrı Dağı eteklerinde sözde kampı bulunan PKK'lılar sivil kılığa girerek gıda ihtiyacını bu bakkaldan sağlıyordu.

PKK'lılar, Mevlüt Bengi'yi kendilerini jandarmaya şikayet ettiği gerekçesiyle işbirlikçilikle suçladı. PKK'lılar, Bengi'yi evinden aldı, ailesine de "Dışarı çıkmayın" dedi.

Teröristler, Türken ve Çiftçik Köyü yakınlarında Benyi'yi elektrik direğine bağlayıp, kafasına kurşun sıktı. İnfazı da diğer köylülerin yanında yaptı. Vatandaşlardan bazıları engel olmak istedi, ancak başaramadı.

PKK'lıların vatandaşlara gözdağı verip, "İşbirlikçilerin sonu bu olur" mesajı verdiği ve bu yolla köylülere baskı kurmaya çalıştığı öğrenildi. Olayla ilgili jandarma inceleme başlattı.

Bölge kaynakları, Bengi'nin üzerinden "Bazı arkadaşlarımızın şehadetine neden olan bu kişi Mevlüt Bengi'dir, sorgulanıp, cezası PKK'nın silahlı kanadı olan HPG tarafından kesilmiştir" yazılı bir not çıktığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP'li Pervin Buldan'ı arayarak "Sizi CHP bile kurtaramayacak” dediği iddia edildi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, konuyla ilgili açıklama yaptı. "Süleyman Soylu'dan tehdit içerikli bir telefon aldım" dedi Buldan. Soylu'nun infazdan kendilerini sorumlu tuttuğunu söyleyen Buldan, 6 milyondan fazla insanın oyunu alan bir partiyi bu tür suçlamalarla karalamalarına izin vermeyeceklerini ifade etti.

ulusal.com.tr

# pkk # infaz # ağrı # müşahit