FETÖ'cü Altaylı davasında sona geliniyor

FETÖ’den tutuklu CIA elemanı Enver Altaylı'nın yargılandığı davada sanık avukatların son savunmaları başladı. Esasa yönelik savunma yapan Altaylı’nın avukatı, dosyadaki delillerin gerçekle ilgisi olmadığını iddia etti. Avukatları Altaylı’nın FETÖ ile irtibatının bulunmadığını da öne sürdü.

FETÖ'cü Altaylı davasında sona geliniyor

Haber: Seda Akyüz - Kamera: Uğur Pideci

Enver Altaylı davasında adım adım sona yaklaşılıyor.

CIA elemanı eski MİT’çi istihbaratçı Enver Altaylı'nın da arasında bulunduğu 3 sanıklı dava Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde devam etti.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Enver Altaylı ve Mehmet Barıner, cezaevinden SEGBİS sistemiyle katıldı. Savcı esasa ilişkin mütalaasında Altaylı için, “askeri ve siyasi casusluk” suçundan 42 yıla kadar, aynı suçtan Mehmet Barıner için ise 35 yıla kadar hapis istedi.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısının mütalaasına karşı sanık Altaylı’nın avukatları son savunmalarına başladı.

23 Eylül’deki duruşmada Altaylı'nın avukatlarından Adem Eroğlu ilk sözü aldı. Eroğlu, Altaylı’nın FETÖ ile irtibatının bulunmadığını iddia etti. Altaylı’nın bilgisayarında ele geçirilen delillerin de gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Eroğu, sanık Altaylı’nı gerçekle ilgisi olmayan delillerle yargılandığını da savundu. Davada Altaylı'nın diğer avukatı ve aynı zamanda kızı olan Dilara Yılmaz’ın son savunmasına geçildi. Yılmaz, müvekkili hakkında tüm suçlamaları reddederek beratını istedi.

Duruşma 24 Eylül’de de sanığın avukatı Yılmaz’ın savunması ile devam edecek. Bu duruşmada mahkeme heyeti nihai kararını açıklayacağı tarihi belirleyecek.

# ankara # cia # fetö # MİT # enver altaylı # Ankara 16ncı Ağır Ceza Mahkemesi # Mehmet Barıner # SEGBİS # Cumhuriyet Savcısı # Adem Eroğlu # Dilara Yılmaz