Su ve hayvansal ürünler ihracatında artış

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü son 1 yılda ihracat rakamını iki buçuk milyar dolara yükseltti. İhracatın 1 milyar 25 milyon dolarlık kısmı ise Ege Bölgesi’nden yapıldı.

Su ve hayvansal ürünler ihracatında artış

Dünya mutfağının önemli protein ihtiyacını karşılayan Türk Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller sektörünün, son bir yıllık ihracat rakamı 2 buçuk milyar doları aştı.

Sektör ihracatı, 1 Nisan 2020 ile 31 Mart 2021 döneminde yüzde 4’lük artışla 2 milyar 436 milyon dolardan, 2 milyar 523 milyon dolara ulaştı.

İhracatın yüzde 41'ini EgeSu Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği yapıyor. Ege Bölgesi’nden yapılan ihracat rakamı da 1 milyar 25 milyon dolar oldu.

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatında 1'inci sırayı 1 milyar 108 milyon dolarlık tutarla su ürünleri sektörü aldı. 496 milyon dolar ile kanatlı eti ikinci, 277,6 milyon dolar ile yumurta üçüncü sırada yer aldı.

Çin Halk Cumhuriyeti'ne ihracat vizesi alan süt ürünleri sektörü 310 milyon dolar dövizi ülkemize kazandırırken, bal ihracatı 25 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

# su # türkiye # çin # ege bölgesi # ege # ihracat # Döviz # dolar # artış # bal # Çin Halk Cumhuriyeti # yumurta # Türkiye Çin # ihracat artış # su ürünleri # protein # ege bölgesi ihracat # ihracat rakamı # Dünya Mutfağı # Hayvansal Mamuller # ege su ürünleri # Türkiye Çin ihracat # bal ihracatı