Bahçeli ABD'ye S-400, PKK, FETÖ üzerinden tepki gösterdi

Devlet Bahçeli, NATO zirvesinin ardından önemli değerlendirmeler yaptı. Bahçeli, ABD’ye S-400, PKK/YPG’ye verdiği destek, FETÖ ve sözde Ermeni soykırımını tanıması üzerinden tepki gösterdi. Bahçeli, Millet İttifakı’nın dillendirdiği erken seçimi PKK ve FETÖ’nün de istediğini belirtti.

Bahçeli ABD'ye S-400, PKK, FETÖ üzerinden tepki gösterdi

MHP Genel BaşkanıDevlet Bahçeli, NATO zirvesinin ardından önemli değerlendirmeler yaptı.

Bahçeli, ABD’ye S-400, PKK/YPG’ye verdiği destek, FETÖ ve sözde Ermeni soykırımını tanıması üzerinden tepki gösterdi.

Bahçeli, ''ABD Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin S-400 almasının rahatsız edici olduğunu yüzsüzce ifade etmiştir. Arkamızdan dolanıyorlar müttefiklik edebiyatı yapıyorlar. Teröristlerle iş tutuyorlar stratejik ortaklıktan bahsediyorlar. Darbecileri koruyorlar, bize parmak sallıyorlar. ABD menşeli silahlar teröristlerin elinde kurşun atarken NATO müttefikliği hiç düşünülmüş müdür?'' dedi.

MHP lideri Bahçeli, NATO'ya tepki gösterek, ''NATO, bugüne kadar Türkiye’nin hangi güvenlik ihtiyacına cevap vermiştir? Sormayalım mı, sorup da cevap aramayalım mı?'' ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Millet İttifakı’nın dillendirdiği erken seçimi PKK ve FETÖ’nün de istediğini belirtti.

Bahçeli, ''Erken seçim kararı alınmasının hukuken iki yolu vardır. İlki TBMM'nin karar alması diğeri de Sayın Cumhurbaşkanı'nın iradesidir. Bu erken seçim nasıl olacaktır? CHP nerelere mesaj vermektedir? Biz erken seçim yok dedikçe olacak diyenlerin gizli amacı nedir? PKK seçim istiyor. FETÖ yarın seçim olsun diye bekliyor. Türkiye düşmanları erken seçim safında birleşmiş.

Demokratik hesaplaşmanın olacağı günü de sabırla bekliyoruz. Kaostan iktidar devşirmenin peşine düşüyorlar. Erken seçim talebi beyhude bir hevestir. Seçimler 2023 yılının haziran ayında yapılacaktır'' dedi.

# türkiye # fetö # mhp # açıklama # devlet bahçeli # haber # gündem # seçim # nato # tepki # s400 # MHP genel başkanı