Koronavirüs savaşının ön cephesi hastaneler

Türkiye'de Koronavirüs salgını ile mücadelenin ön cephesini hastaneler oluşturuyor. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi ve Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimleri mücadelede elde edilen başarının nedenlerini anlattı.

Koronavirüs savaşının ön cephesi hastaneler

İstanbul'un Koronavirüs salgını öncesinde de hem acil hem de poliklinik hizmeti bakımından en yoğun hastaneleri arasında bulunan sağlık tesisleri, salgınla mücadelede en ağır yükü omuzlayanlar arasında yer alıyor. İstanbul'un en yoğun sağlık merkezlerinden biri olan Kartal. Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi, 3 bin 700 personeliyle bu mücadelenin en ön saflarında yer alan sağlık üslerinden biri.

1.100 yatakla sağlık sistemine önemli katkılar sunan hastanede, şu ana kadar yaklaşık 3 bin Koronavirüs'lü hasta yatırılarak tedavi edildi. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, salgınla mücadelenin başarısında Sağlık Bakanlığı'nın payını anlattı.

2 bin 185 Koronavirüs hastasının yatırılarak tedavi edildiği Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi de 805 yatağı, yaklaşık 3 bin personeli ile sisteme katkı sunan önemli hastanelerden birisi. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Necdet Sağlam sağlık çalışanlarına verilen desteğin salgınla mücadelede büyük moral sağladığını söyledi.

Koronavirüs polikliniklerindeki hastalardan klinik muayenelerine, aileleri ya da çevrelerinde pozitif vaka bulunmasına göre ilgili tahliller isteniyor. Hastalar bekletilmeden ve minimum temasla tedaviye alınıyor.

ulusal.com.tr

# türkiye # koronavirüs # ümraniye # Kartal