PKK'nın taktiği ortaya çıktı

PKK'lı teröristlerin 8'erli gruplar halinde teslim olmasının sırrı Cizre'de yaşanan olaylarla ortaya çıktı. Olaylarda ölen Yasin Özer ve Barış Dalmış'ın, güvenlik güçlerine teslim olarak pişmanlık yasasından yararlanan teröristler olduğu anlaşıldı. Öte yandan örgüt üyelerinin "ya bir çocuğunuzu verirsiniz ya da 10 bin lira" diyerek bölgedeki aileleri tehdit ettiği belirlendi.

PKK'nın taktiği ortaya çıktı

Çocukları kaçırılan ailelerin yaptıkları eylemler sonrası, bölücü terör örgütü PKK tarafından dağa götürülen yaşları 18'den küçük çocuklar bir süre sonra 8'erli gruplar halinde güvenlik güçlerine teslim olmaya başlamıştı.

Çocukların geri dönüşleri sırasında neden 8 sorusu sürekli gündeme gelmiş ancak bir anlam verilememişti. Takii Cizre'de yaşanan olaylara kadar.

3 kişinin öldüğü 5 kişinin yaralandığı olaylarla ilgili Ankara'ya iletilen bilgilendirme notunda çarpıcı detaylara yer verildi. Hürriyet'in haberine göre 'Gizli' ibareli bilgi notunda, ölenlerden 19 yaşındaki Yasin Özer'in PKK/KCK terör örgütünün sözde gençlik yapılanmasından olduğu belirtildi.

Özer'in Ekim 2014 tarihinde Suriye'ye geçtiği, yaklaşık 20 gün kaldıktan sonra Türkiye'ye dönerek güvenlik güçlerine teslim olduğu anlaşıldı. Özer'in evinde 1 adet uzun namlulu silah, 2 el bombası ve 300 uzun namlulu silah mermisini sakladığı da belirlendi.

Olaylarda ölen bir diğer isim ise 15 yaşındaki Barış Dalmış'tı. Onunda tıpkı Yasin Özer gibi bir süre önce güvenlik güçlerine teslim olarak ailesine verildiği anlaşıldı.

PKK'nın kaçırdığı çocuklara kamplarda eğitim verdikten sonra geri gönderdiği, güvenlik güçlerine teslim olan militanların pişmanlık yasası kapsamında serbest kaldıkları ve PKK'nın eylemlerinde ön saflarda yer aldıkları anlaşıldı.

Halk desteği azalan PKK haraç sistemini devreye soktu. İstihbarat kaynaklarına göre PKK etkin olduğu bölgelerde aileleri baskı altına alıyor. Teröristler, yetişkin çocukları olan aileleri "ya gerillaya bir çocuk verirsiniz ya da bedelini öderseniz" diyerek tehdit ediyor. PKK, çocuklarını vermeye yanaşmayan ailelerden en az 10bin lira para istiyor. Vermeyenlerin ev ve işyerleri ise Cizre'deki gibi çatışmalarda bilerek hedef seçiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # taktik