KKTC'de hükümet programı netleşti: Programı Başbakan Faiz Sucuoğlu okudu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hükümet programı netleşti. Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti Koalisyon Hükümeti 'nin programını Başbakan Faiz Sucuoğlu, Meclis'te okudu. Federasyon modelinin artık geçmişte kaldığı belirten Başbakan Sucuoğlu, Doğu Akdeniz'deki haklı çıkarlar için Türkiye ile birlikte eş zamanlı ve eş değer adımlar atılacağını vurguladı.

KKTC'de hükümet programı netleşti: Programı Başbakan Faiz Sucuoğlu okudu

Yeni hükümet programı okundu. Programda Türkiye ile işbirliği vurgusu öne çıktı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yeni kurulan Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti koalisyon hükümeti programı paylaşıldı. Programı Cumhuriyet Meclisi'nde Başbakan Faiz Sucuoğlu okudu.

"FEDERASYON MODELİ ARTIK GEÇMİŞİN BİR KALINTISI HALİNE GELDİ"

Sucuoğlu, Kıbrıs'ta uzun yıllar federasyon zemininde yürütülen müzakerelerin sonuçsuz kaldığını söyledi. Federasyon modelinin artık geçmişin bir kalıntısı haline geldiğini ifade etti.

"TÜRKİYE İLE BİRLİKTE EŞ ZAMANLI VE EŞ DEĞER ADIMLAR ATACAĞIZ"

Sucuoğlu, Doğu Akdeniz'de Kıbrıs Türk halkının meşru hak ve çıkarlarını koruma kararlılığının devam edeceğini de vurguladı.Türkiye ile birlikte eş zamanlı ve eş değer adımlar atacaklarına dikkat çekti.

Başbakan Sucuoğlu, 2 devlet arasında ticaretin ve ekonomik iş birliğinin geliştirilmesine yönelik imzalanan protokolü de hatırlattı. Protokolün 2022 Ocak itibarı ile hayat bulmasının sağlanacağını ifade etti.

Cumhuriyet Meclisi'nde bu hafta yeni kurulan UBP-DP koalisyon hükümeti için güven oylaması yapılacak.

# KKTC # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # hükümet # Faiz Sucuoğlu # KKTC Faiz Sucuoğlu # Ulusal Birlik Partisi # Demokrat Parti