Songar TSK'ya teslim edildi

Türkiye'nin ilk milli silahlı drone sistemi Songar, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) teslim edildi.

Songar TSK'ya teslim edildi

Türkiye'nin gökyüzündeki askerleri, güvenlik güçlerinin envanterine girdi. İlk milli silahlı drone sistemi Songar, Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.

ASİSGUARD tarafından özgün olarak tasarlanan, Elektronik Nişangah ve Balistik Hesap Modülü ile geliştirilmeye devam edilen Songar'ın ilk teslimatı yapıldı.

Songar, sahip olduğu atış hassasiyetiyle asimetrik harbin önemli milli kabiliyetlerinden biri olarak göz doldurdu. Gelecek aylarda da Efes ve Mavi Vatan tatbikatlarında etkin rol almaya hazırlanıyor.

Silahlı drone, otomatik makineli tüfekle teçhiz edilmiş 10 kilometre yarıçaplı bir menzil içinde harekat yapabiliyor. Gerçek zamanlı görüntü aktarımı yapabilen Songar, 200 adet mermi taşıyabiliyor.

İlk olarak otomatik makineli tüfekle tanıtılan Songar'a daha sonra bomba atar da entegre edildi. Togan silah sisteminin Songar'a entegrasyonu ve yakın hava desteği kabiliyetinin kazandırılmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Songar, ABD, İsrail, Çin, İngiltere'nin dahil olduğu çeşitli ülkelerdeki yayınlarda dünyanın ilk operasyonel silahlı drone sistemi olarak gösterilmişti.

Teslimatla birlikte, Türk savunma sanayisinin güvenlik güçlerine kazandırdığı milli sistemlere bir yenisi eklenmiş oldu.

ulsual.com.tr

# Songar