Orhaneli Kalesi kuruldu

Bursa -Orhaneli ,Kütahya-Tunçbilek,Manisa -Soma B Termik Santrallarının Başbakanlığa bağlı Özelleştirme İdaresi tarafından varlık satışı ile özelleştirilmesi kararı ,bu ilçelerde halkı biraraya getirdi.

Orhaneli Kalesi kuruldu

Bursa -Orhaneli ,Kütahya-Tunçbilek,Manisa -Soma B Termik Santrallarının Başbakanlığa bağlı Özelleştirme İdaresi tarafından varlık satışı ile özelleştirilmesi kararı ,bu ilçelerde halkı biraraya getirdi.

Bursa Orhaneli Termik Satıntralının 24 Kasım da ihaleye çıkma kararının duyulması üzerine ;Orhaneli İbrahim Hüsniye Çağlayan Ortaoğretim Okulunda yapılan ilk toplantıda alınan, daha çok demokratik kitle örgütü ,dernek ve siyasi partinin bu çmücadeleye katılması gerektiği kararının ardından, 29 Eylül Pazartesi akşamı yapılan ikinci toplantıda 20 kurum temsilcisi bir araya geldi.

Orhaneli Esnaf Odası, Orhaneli Esnaf kefalet Kooperatifi, Orhaneli Otobüscüler ve Minübüsçüler Odası,Orhaneli Söförler Odası , Ziraat Odası , CHP, MHP, İşçi Partisi, DP, T. Maden-İş, Enerji-İş, Enerji-Sen, Elektirik Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Maden Mühendisleri Odası, Taşeron İşçileri Derneği, Dağyöresi Çevre Eğitim Platformu,Ulusal Kanal, Aydınlık Gazetesi, TGB, CKD, ADD ortak mücadele kararı aldılar.

Orhaneli Karagöz Çay Bahçasinde yapılan toplantıda ,Kurumlar adına söz alan başkan ve yöneticiler,Özelleştirmelerin yarattığı toplumsal sosyal ve ekonomik yıkımdan söz edeek ,milletin kaynaklarının, özel sermayeye satılmasına karşı olmalarının nedenini açıkladılar.

Yapılan toplantı sonunda Orhaneli mücadelesini koordine etmek üzee yürütme kurulu oluşturularak ,bu kurulun toplantıya katılan kurumlr adına gerekli çalışmaları yapması ve daha çok kitle örgütü sendika ve derneği bu mücadeye katma görevi verildi.

Oluşturulan yürütme ye Başkanlığı Türk Mimar Mühendis Odalarına bağlı Elektirik Mühendisleri Oda Başkanı ve Bursa Mimar Mühendis Odaları dönem Sekreteri ,aynı zamanda Orhaneli li olan Elektirik Mühendisi Remzi Çınar getirilirken ,diğer yürütme kurulu üyeleri , Enerji-İş Başkanı Volkan Türkyılmaz, Orhaneli Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mümtaz Aslan, Orhaneli Söförler Odası Başkanı Sükrü Baykal,Türkiye Maden İş Bursa ve Havarisi Başkanı Hüseyin Ergen, Tes -İş Şube Başkanı Besim Mestan, Bursa Taşeron İşçileri Derneği Sekretri Av. Onur Seyrek, getirildi.

Yapılan toplatının sonunda Orhaneli termik Santralının Özelleştirme adı altında satışına karşı Mücadele ve tüm Bursa ve ,diğer Santrallar Tunçbilek ve Soma da yüütülen mücadelelerin ortak yürütülmesi,birleştirilmesi kararı alındı.Orhanelide toplantıya katılan kurumların şubelerinin Soma ve Tunçbilek harekete geçirilmesi gereğine vurgu yapıldı.

Yapılan toplantıda ,el ilanı ,bildiri,afiş, Orhaneli ve Bursa da mitingler,konferanslar ,paneller ,kurultaylar, yapma kararı alındı.Orhaneli Termik Santralının önünde çadır kurmak ve orhaneli,Bursa ve tüm Türkiyeyi santral özelleştirmelerine karşı mücadeleye katmak için yapılması gerekenler konusunda ortaya konulan görüşler doğrultusunda hareket etmek üzere yürütme kuruluna yetki verildi.

Toplantı sonunda TMMO bağlı EMO Bursa Şube başkanı ve dönem sözcüsü ;Orhaneli Platformu başkanı Remzi Çınar; bu gün Orhaneli Tarihinde önemli günlerden biri,ülkemizde özelleştirme ve serbestleştirme adı altında en son noktalara geldiğimiz bu günlerde,Orhaneli termik Santralını ve kömür işletmelerini satarak kamu adına ciddi bir zarara yol açacak uygulamaya karşı mücadele etmek adına burada toplanmış bulunuyoruz.Kamu adına sıkıntılı bir süreç yaşadığımız ,bu özelleştirmeler sürecinde,enerjide dağıtım işinin özelleştirilmesinin taamlandığı bu günlerde,bir başka yanlışında üretim özelleştirmeleri ile yapıldığını görüyoruz. Orhaneli ,Soma ,Tunçbilek santrallari ile özelleştirilecek diğer santralları değerlendirdiğimiz bu tplantıda ,Ülke insanına ,bölge insanına yaatacağı olumsuzlukları hep birlikte bu gün masaya yatırmış bulunuyoruz. Bu gün burada yer alarak söz alan ve görülerini bildiren,bize görev veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.Bundan sonrada bu mücadeleye destek olmak isteyecek ,bize ktkı sunmnacak tüm kurum ve kuruluşlara sesleniyoruz,özellikle özelleştirmelerin ülkemizde yarattığı tahribatı geçmiş deneyimlerinden bilen ,sadece Türkiye de değil,Dünya deneyimlerinden de örnek almadan ,gerçekten tek bir amacının halkın kıt kaynaklarla yarattığı kamu mallarına ve halkın cebindeki paraya el uzatan bu sisteme dur diyoruz.

Orhaneli Termik Santralı özelleştirilemez diyoruz. Orhaneli termik santralı halkındır,halkın kalacak.Kamunundur , kamunun olacak diyoruz. Bu santralın satışı ile ilgili ihaleye katılacak sirketlere sesleniyoruz.Hiç bir şirket ve firmanın bu ihaleye katılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer katılırlarsa halkın haklı mücadelesi karşılaşacakları konusunda uyarıyoruz. Orhaneliler ve Bursa lılar ciddi bir direnişi ,ciddi bir eylemi,ciddi bir mücadeleyi karşılarında bulacaklarını buradan ifade etmek istiyoruz,dedi. TMMOB bağlı üm odaların bu mücadelede yerini alacağını belirten Orhaneli Platformu Yürüme kurulu başknı Remzi Çınar Burada kurduğumuz bu platform genişleyerek tüm Türkiye de Bursa ve Orhaneli de ,Orhaneli temik Santralının özelleştirilmesini durdurana kadar mücadele edecek ,bu mücadeleyi,kmu adına tüm milletimiz için gerçekleştirecektir, dedi.

Sevim Erol- Bursa Aydınlık

# orhaneli # kale