Amiral Soner Polat İstanbul 2. Bölgeden Aday Adayı

Balyoz tertibiyle hedef alınan Emekli Tümamiral Soner Polat, Vatan Partisi'ne üye oldu. Partiye katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Polat “Vatan Partisi Bandırma Vapuru'dur” dedi.

Amiral Soner Polat'ın üyeliği dün Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Burada konuşan Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel, partiye büyük katılımlar olduğunu belirterek “Deniz kuvvetlerimizin seçkin komutanlarından emekli Tümamiral Soner Polat Vatan Parti'mize katıldı ve İstanbul 2. bölgeden milletvekili aday adayı oldu. Biz değerli komutanımızın katılımıyla daha da güçlendik. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

“Böyle seçkin bir camiaya katıldığım için son derece mutlu, huzurlu ve gururluyum” diyerek söze başlayan Polat da “Emekli bir asker, hele bir de hukuksuz olarak sahte belgelerle demir parmaklıkların arkasına konulmuşsa bir siyasi harekette 3 temel unsur arar; 'Cumhuriyet değerleri, Atatürk'ün ilke ve devrimleri yani 6 Ok, devletimizin ve milletimizin hayati çıkarlarına gösterilen hassasiyet.' İşte ben bu 3 temel unsuru Vatan Partisi'nde gördüm” şeklinde konuştu.

Polat, milli bayramların yasaklanması, TC tabelalarının indirilmesi gibi girişimlerde Cumhuriyet değerlerine Vatan Partisi'nin sahip çıktığını hatırlattı. 6 Ok'u gerçek anlamda temsil eden partinin Vatan Partisi olduğunu vurgulayan Polat “Devletin hayati çıkarları, ülkeyi bölen emperyalizm ve işbirlikçilerine karşı en tutarlı politikayı Vatan Partisi uygulamaktadır. Bu partinin bölgesel jeopolitik denklemi doğrudur, bilimseldir ve Türkiye için tek çıkış yoludur. Kıbrıs'ı kim savunuyor? Sistem partilerinden birşey duydunuz mu? Doğu Akdeniz'de bizim torunlarımızın da hakkı olan doğalgaz yağmalanıyor. Kim mücadele ediyor? Ege'de 152 ada ve adacığımız işgal ediliyor. Kim mücadele ediyor? Ermeni Soykırımı yalanı konusunda da mücadele etmek istiyorsanız geleceğiniz adres Vatan Partisi'dir” diye konuştu.

Polat'ın sık sık Nazım Hikmet'in şiirlerinden alıntılar yaptığı konuşmasından bazı satırbaşları şöyle:

“Siyasi partiler ülkelerinin çıkarlarını korudukları ve bunun için göğüslerini siper ettikleri ölçüde meşrudurlar. Hem Meclis içinde hem Meclis dışında Vatan Partisi tek parti. O yüzden Vatan Partisi'nin rakibi yine Vatan Partisi'dir. İnsanın aklına Nazım Hikmet'in şiiri geliyor; 'Kendi kendimizle yarışmaktayız gülüm. Ya ölü yıldızlara hayatı götüreceğiz, ya dünyamıza inecek ölüm.' Vatan Partisi'nin olduğu yerde Türk topraklarına ölüm inmeyecektir. Vatan Partisi bütün bu tehlikeleri savuşturacak asgari niteliklere sahiptir.

Vatan Partisi bana göre Bandırma Vapuru'dur. Şu an Bandırma Vapuru'nda poyrazın hırçın esintisinin getirdiği özgürlük rüzgarları ciğrimi şişiriyor. Anadolu'nun ateşi yüreğimi ısıtıyor. Böyle bir parti. Bizim rotamız Atatürk'ün çizdiği çağdaş ve Aydınlık Türkiye. Herkese sesleniyorum; gelin hepbirlikte Atatürk'ün ışığı altında toplanalım. Doğrular da yapabiliriz, yanlışlar da. Ama ülkemizi Ankara'dan yönetelim. Vatan Partisi memleketin semalarında bir yıldız gibi yükselecektir. Hiçkimse bunu engelleyemez. Ve Vatan Partisi seçimlere sığmayacak kadar büyük bir harekettir. Nazım Hikmet'ten bir şiirle bitireyim; 'Yürümek; kelleni orta yere yüreğini yumruklarının içine koyup yürümek. Yürümek; yolunda pusuya yattıklarını, arkadan çelme attıklarını bilerek yürümek...' İşte Vatan Partisi bu yürüyüş kolunun partisidir.”

ulusalkanal.com.tr

# vatan partisi # amiral soner polat # emekli Tümamiral Soner Polat