Uzaktan eğitimde ölçme ve değerlendirme uygulamaları belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs salgını döneminde sınav uygulamalarının nasıl yapılacağını belirledi. Bu yıl sınavlar yüz yüze okullarda olacak.

Uzaktan eğitimde ölçme ve değerlendirme uygulamaları belirlendi

23 Kasım itibariyle tüm sınıflarda eğitim başlayacak. Şimdi ise gözler okulsınavlarına çevrildi.

Milli Eğitim Bakanlığından konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi. Salgın döneminde ölçme ve değerlendirme uygulamaları belirlendi.

Derslere uzaktan eğitim ile devam eden ve eğitime henüz başlamamış öğrencilerin de sınavı yüz yüze okullarda yapılacak.

İlkokul ve ortaokullarda sınav tarihleri en az bir hafta öncesinden öğrencilere bildirilecek. Derslere haftada 5 gün devam eden köy okulu gibi okullarda sınavlar salgın öncesindeki düzen ile devam edecek.

EBA TV'yi takip ve ders etkinliklerine katılım da öğrencilerin puanlarını etkileyecek. Cumartesi günleri sınav yapılabilecek.

İlk ve ortaöğretimde bazı derslerin bu yıl sınavı olmayacak. Görsel sanatlar, müzik, beden eğitim, yurttaşlık ve demokrasi gibi derslerin sınavı olmayacak.

Liselerde sınavların ne zaman yapılacağı okullar tarafından karar verilecek. Öğrencilere duyurulacak. Beden eğitimi, müzik görsel sanatlar gibi dersler okullarda uygulamalı olarak yapılacak.

Her bir ders için sınav süresi 1 saat olarak planlanacak. Sınıflarda sosyal mesafe kuralına sınav esnasında da dikkat edilecek.

Öğrencilerin ailesinde veya kendinde virüs riski varsa sınava alınmayacak. Okul yönetimince mazereti uygun görülen öğrenciler, ders öğretmeninin belirleyeceği bir zamanda sınava tabi tutulacak.

# eğitim # öğrenci # milli eğitim bakanlığı # ders # okul # sınav # lise # eba tv