Denizli Belediyesi'ndeki usulsüzlük iddialarını haber yapan gazeteciyi Ahlak Masası sorguladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarını haber yaptı, Ahlak Masası ekipleri tarafından sorgulandı. Olayın yaşandığı yer AKP'li Denizli Belediyesi. Gazeteci Kadriye Sözeri uygulamaya tepkili.

Belediyedeki yolsuzluk iddialarını haber yaptı, Emniyet'e çağrılıp ifadesi alındı. Ancak ifadeyi alan ne polis merkez ne de savcılıktı. Gazeteci Kadriye Sözeri ilginç bir uygulamaya maruz kaldı.

"Denizli Ekspres" adlı yerel internet sitesinin sahibi Kadriye Sözeri, bir süre önce Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Denizli Ulaşım A.Ş.'de görevli otobüs şoförlerinin gazetelere maille yolladığı mektupları haber yaptı. Habere göre şirkette bazı usulsüzlükler yapılıyordu.

Haberin yayınlanması üzerine Ulaşım A.Ş.'deki bazı yetkililer, Sözeri'den şikayetçi oldu. Sözeri ifadesinin alınması için Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne çağırıldı.

Ancak kadın gazetecinin ifadesini polis merkezi ya da savcılık yerine Ahlak Bürosu ekipleri aldı. Uygulamaya maruz kalan Kadriye Sözeri yaşananlara tepki gösterdi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti de yazılı bir açıklama yaparak olayı kınadı.

ulusalkanal.com.tr

# Denizli Belediyesi