Şahbaz mağdurmuş!

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, Ethem Sarısülük'ü vurarak öldüren polis Ahmet Şahbaz'a destek için yardım kampanası başlattı. Kampanyanın gerekçesi ise "Şahbaz'ın maddi ve manevi yönden mağduriyetini giderebilmek"...

Şahbaz mağdurmuş!

Emniyet Teşkilatı Ethem Sarısülük'ü öldüren polis Ahmet Şahbaz için yardım kampanyası başlattı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün 23 Aralık tarihli yazısına göre polislerin Ocak 2015 maaşlarından belli oranlarda kesinti yapılarak belirlenen bir hesapa aktarılacak. Kampanya kapsamında toplanacak para Şahbaz'ın ailesine teslim edilecek.

Kampanyanın gerekçesi ise zor günlerinde Şahbaz ve ailesinin mağduriyetini giderebilmek...

"Teşkilat mensuplarımız arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak amacıyla meslektaşımızın ve ailesinin gerek maddi, gerekse manevi yönden mağduriyetlerini girebilmek adına bu zor günlerinde teşkilat olarak yanlarında olduğumuzu hissettirebilmek amacıyla personelimizin gönüllülük esasına göre..."

3'üncü sınıf bir emniyet müdür imzasıyla yayınlanan yazıya göre rütbelere göre yapılacak kesintiler ise şu şekilde:

İl Emniyet Müdürü 50;

yardımcıları 30;

şube ve ilçe müdürleri 20;

amir, başkomiser, komiser ve yardımcıları 15;

başpolis, polis ve diğer personel ise 10 lira.

Şanlıurafa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü Ulusal Kanal'ın konuyla ilgili sorularını yanıtsız bırakırken destek kampanyası için bir yalanlamada bulunmadı.

Ahmet Şahbaz Ethem'i öldürmesinin ardından Ankara'dan Şanlıurfa'ya atanmıştı. davası görülür Yargıtay Ahmet Şahbaz'a verilen 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasını az bularak kararı bozmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# Ethem Sarısülük # ahmet şahbaz # haziran eylemleri # direniş şehidi