Trump duyurdu: Mattis görevi bırakıyor

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis şubat ayı sonunda görevinden ayrılıyor. Mattis, istifa mektubunda ABD Başkanı Trump ile 'görüş ayrılığı' dolayısıyla görevi bıraktığını açıkladı. Trump da Mattis'le ilgili açıklamayı Twitter hesabından yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakanı Jim Mattis'in Şubat ayının sonunda emekli olacağını açıkladı.

Trump, Mattis'in yerine gelecek ismi açıklamadı ama görevlendirmenin yakında yapılacağını duyurdu.

Trump Twitter'dan paylaştığı mesajda Jim Mattis'in Şubat ayı sonunda şeref derecesiyle emekli olacağını belirtti. "Jim'in döneminde özellikle yeni ekipmanların alınması konusunda büyük ilerleme sağlandı. General Mattis müttefiklerin ve diğer ülkelerin askeri yükümlülüklerini yerine getirmelerinin sağlanmasında çok yardımcı oldu" diye yazdı. Hizmetleri için Mattis'e teşekkür etti.

Savunma Bakanı ise Trump'a verdiği istifa mektubunda "Sizin görüşlerinize daha yakın çizgideki bir Savunma Bakanıyla çalışmaya hakkınız var" ifadelerini kullandı.

Mattis mektubunun geri kalanında stratejik çıkarları ABD'ninkilerle örtüşmediğini söylediği Çin ve Rusya'ya karşı ABD'nin sağlam ve kararlı duruş sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Mattis mektubunda görevden ayrılacağı tarih olarak da 28 Şubat'ı işaret etti.

Jim Mattis'in görevden ayrılma kararı ABD Başkanı Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından geldi.

Mattis'in görevden ayrılması ABD siyasetinde yoğun tartışma yarattı. Demokrat liderler, deneyimli isimlerin Trump yönetiminden ayrıldığını, Trump yönetiminin kaos içinde olduğunu savundu.

ulusal.com.tr

# abd # donald trump # James Mattis