"Fezlekeler tahrip edildi"

Yolsuzluk soruşturmasında adli kolluk büro amirliği yapan Mehmet Akif Üner'in, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve bazı üst düzey emniyet mensupları hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Üner, Altınok'un talimatıyla fezlekelerden bazı sayfaların imha edildiğini öne sürdü.

"Fezlekeler tahrip edildi"

Yolsuzluk operasyonlarının adli kolluk büro amiri Mehmet Akif Üner’in, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Emniyet Müdür Yardımcısı Selami Yıldız ve 2 şube müdüründen şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Mehmet Akif Üner, suç duyurusunda, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'e "fezlekede suç isnat edilmemesinin istendiği ve fezlekeden sayfa imha edildiğini" ileri sürdü.

Dilekçede ismi geçen dört emniyet mensubu, "görevi kötüye kullanma, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, resmi belgeyi bozmak, yok etmek ve gizlemek, gizliliğin ihlali ve haksız arama" ile suçlandı.

Üner'in iddiasına göre, İl Emniyet Müdür Yardımcısı kendisine, "Bir bakan ve oğlu rüşvet alabilir mi Akif? Bunlar sade bir vatandaş mı ki böyle sorular soruyorsunuz?" şeklinde ifadeler yöneltti.

Mali Şube Müdür Yardımcısı, fezlekeleri şube dışına çıkardı ve 2 saat boyunca emniyetten uzak tutuldu.

Fezlekelerin imzalanmadan gönderilmesi talimatını da bizzat İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok verdi.

ulusalkanal.com.tr

# fezleke # yolsuzluk soruşturması