MSB: 24 saatte 11 saldırı gerçekleşti

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Barış Pınarı Herakatıyla ilgili açıklama geldi. Teröristler tarafından çoğunluğu havan ve tanksavar roketi olmak üzere son 24 saatte 11 taciz atışının yapıldığı belirtildi. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın da dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. "Teyyakkuzu elden bırakmıyoruz" dedi. Bir yandan da sınıra sevkiyat sürüyor.

MSB: 24 saatte 11 saldırı gerçekleşti

Barış Pınarı Harekatı sahasında sıcak anlar yaşanıyor. Bir yandan sınıra sevkiyat yapılırken, bir yandan da teröristlerin taciz atışı devam etti.

Milli Savunma Bakanlığı konuyla iligli açıklama yaptı. TSK'nın Güvenli Bölge tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulduğu kaydedildi.

Ancak teröristler tarafında Barış Pınarı Harekât bölgesine yönelik tacizlerin sürdüğü ifade edildi. Buna göre çoğunluğunun havan ve tanksavar roketi olmak üzere son 24 saatte 11 saldırı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise sosyal medyadan paylaşımda bulundu. "Suriye’de oynanan oyunların farkındayız. Teyakkuzu elden bırakmıyoruz. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli liderliğinde hem sahada hem de masada etkin, güçlü ve kararlı olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Bu görüntüler sınır hattında çekildi. Diyarbakır'dan Suriye sınırına askeri sevkiyat yapıldı. Diyarbakır'daki birlikten çıkan askeri araçlar, arkasındaki havan toplarıyla birlikte Şanlıurfa'ya doğru hareket etti.

Havanların Suriye sınırındaki birliklerde konuşlandırılacağı belirtildi.

ulusal.com.tr

# tsk # saldırı # Barış Pınarı Harekatı # msb # Milli Savunma Bakanlığı # Taciz # PKKYPG