Emin Arslan beraat etti

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın da yargılandığı uyuşturucu davasında, 27 sanıktan 24'ü beraat etti. 6 yıl süren yargılamanın sonunda beraat eden Emin Arslan kararı Ulusal Kanal'a değerlendirdi. "Yargılamanın ilk günü ne dediysek, sonunda o çıktı. Adalet yerini buldu. Bunu yapanlardan da hesap sorulacak" dedi.

Emin Arslan beraat etti

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın da aralarında bulunduğu 27 sanıklı uyuşturucu davasında beraat kararı çıktı. Davada yargılanan 27 sanıktan, Arslan'ın da aralarında bulunduğu 24 kişi hakkında ayrı ayrı beraat kararı verildi.

Özel Görevli Mahkemelerin kapatılmasının ardından davayı devralan Anadolu 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün son duruşma yapıldı. Mahkeme, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, örgüte üye olma, yardım etme, Uyuşturucu madde imal etme, ticaretini yapma, uyuşturucu ticareti yapma suçuna yardım ve suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama iddiasıyla yargılanan 24 sanığın ayrı ayrı beraatine karar verdi.

Mahkeme 2 sanığı "Uyuşturucu madde imal etme" suçundan 10'ar yıl hapis ve 3 bin lira para cezasına, 1 sanığı da "Uyuştucu madde bulundurma" suçundan 5 yıl hapis ve bin 500 lira hapis cezasına çarptırdı.

Kararı Ulusal Kanal'a değerlendiren Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, yargılamanın ilk gününde bu yana söylediklerinin sonunda anlaşıldığını belirtti.

"1.5 yıl boşuna hapiste kaldım. Daha uzun süre kalanlar da oldu" diyen Arslan, "Bunların hesabı mutlaka sorulacaktır. Kurulacak olan hükümetin önceliği F tipi yapı ile mücadele olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Haber: Naci Eriş

ulusalkanal.com.tr

# beraat etti # ÖYM # eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan