Fas’ta kritik Libya toplantısı

Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Hafter'in siyasi müttefiki Tobruk Temsilciler Meclisi Fas'ta "Libya Diyalog Toplantısı" gerçekleştiriyor... Üçüncü gün oturumları sona eren toplantıda taraflar bölgedeki son durumla ilgili olası uzlaşı maddelerini masaya yatırıyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Fas'ta devam eden toplantılarla ilgili yaptığı açıklamada, "yakından takip ediyoruz" dedi.

Fas’ta kritik Libya toplantısı

Libya'da çözüm için Fas'ta diyalog masası kuruldu.

Libya krizinin çözümü için Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Hafter'in siyasi müttefiki Tobruk Temsilciler Meclisi'nden heyetler, Fas'ın Buznika kentinde bir araya geldi. "Libya Diyalog toplantısı" başladı.

Heyetlerarası toplantı beklenenden uzun sürdü. Üçüncü gün oturumlarının sona ermesi ile tarafların önemli anlaşmalar sağladığı ifade edildi.

Libya Devlet Yüksek Konsey heyeti üyesi Muhammed Halife Necm, "Fas'taki siyasi diyalog toplantıları, olumlu ve yapıcı bir şekilde geçiyor. Herkes, ülke çapında kapsamlı bir siyasi çözümün tamamlanmasının yolunu açacak olumlu ve somut sonuçlar elde etmeyi umuyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye, Fas'ta kurulan diyalog masasını yakından takip ediyor. Dışişleri Bakanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada, Fas'ın kirizn çözümü için aldığı yapıcı tavır takdirle karşılandı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "görüşmeleri destekliyoruz" dedi.

ulusal.com.tr

# türkiye # libya # hafter # Fas # Tobruk # Ulusal Mutabakat Hükümeti