'Ekmek 1.5 lira mı olacak' tartışması büyüyor

Ekmeğin fiyatı 1.5 lira olacak mı? Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de tartışmaya dahil oldu. Çelik "Böyle bir şey söz konusu değil" dedi. Çelik'e yanıt Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar'dan geldi. Kolivar, "bakanın böyle bir şey demeye yetkisi yok" diye konuştu.

'Ekmek 1.5 lira mı olacak' tartışması büyüyor

Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar’ın ekmeğin fiyatının 1.5 lira olacağını söylemesi tartışma konusu oldu. O tartışmalara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de dahil oldu.

Fırıncılarla bir araya gelen Çelik, ekmeğin fiyatının arttırılmasını gerektiren bir durum olmadığını söyledi. Çelik, tartışmalar için "tamamen spekülatiftir" dedi.

Bakan Çelik'in açıklamasına Cihan Kolivar yanıt verdi. Kolivar, “Bakan uncuya vermiyor ki bunun parasını. Bakan’ın böyle bir şey demeye yetkisi yok. İstanbul’da 1000 tane ruhsatsız fırın var. Bu fırınları kapatsınlar biz de zam yapmak zorunda kalmayalım” ifadelerini kullandı.

Ruhsatsız fırınların fiyatların yükselmesinde önemli rol olduğunu belirten Kolivar, "ruhsatlı fırıncıların en az sekiz sigortalı işçi çalıştırdığını, ruhsatsız fırıncıların ise kimseye sigorta yapmadığını" belirtti.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da 250 gram ekmeğin fiyatının 1.5 lira olmasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr