Liderlerden 19 Mayıs mesajları

Devletin zirvesinden “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"na ilişkin mesajlar geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlık referandumuna vurgu yaptı, Anayasa değişikliğinin gençlere güvenin göstergesi olduğunu savundu. Başbakan Binali Yıldırım Türkiye’nin geleceğini gençlere emanet ederken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde de başkanlık vardı.

Milli mücadelenin başlangıcı ve Atatürk’ün gençlere hediyesi "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" devletin zirvesinin gündemindeydi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 19 Mayıs’ı Türk milletinin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımı olarak değerlendirdi.

”19 MAYIS VARLIK YOKLUK MÜCADELESİ”

"Bugün, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'in Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 98. yıldönümünü kutluyoruz. 19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır."

Erdoğan mesajında başkanlık referandumuna da vurgu yaptı. Anayasa değişikliği ile milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürüldüğünü hatırlatan Erdoğan, bu değişikliğin gençlere duyduğu güvenin açık göstergesi olduğunu iddia etti.

Başbakan Binali Yıldırım da mesajında “Milli bayramlar, istiklalimiz için milletçe ne büyük bedeller ödediğimizi hatırlamamıza vesile olmaktadır.” İfadelerini kullandı.

19 Mayıs’ta Başkanlık referandumu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da gündemindeydi. CHP lideri “Tek adam rejimi kurarak, halkımızın özgürlüğünü gasp ederek, baskı ve zorbalıkla kendi rejimlerini kuracağını düşünenler amaçlarına ulaşamayacak” ifadelerini kullandı.

Türk Ordusu da 19 Mayıs’ı afişlerle kutladı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan afişlerde Mustafa Kemal Atatürk ile Türk bayrağı taşıyan gençler yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

# tayyip erdoğan # 19 mayıs