ABD'ye götürülen iş adamları Pensilvanya'da yaşadıklarını anlattı

Fethullah Gülen ile tanıştırılmak üzere ABD'ye götürülen iş adamları, Pensilvanya'da yaşadıklarını anlattılar. Gülen'in fabrika ve üniversiteler ile ilgili emirler verdiğini belirten iş adamları, Gülen'in cemaat üyeleri tarafından keramet sahibi gibi gösterilip tapınılacak hale getirildiğini söylediler.

ABD'ye götürülen iş adamları Pensilvanya'da yaşadıklarını anlattı

Konya'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ifadelerine başvurulan iş adamları, Gülen'in fabrika ve üniversiteler ile verdiği emirleri açıkladı.

2009'da Gülen'i ziyaret için düzenlenen geziye katılan iş adamı L.D. Pensilvanya'da yaşadıklarını anlattı.

"Kapatılan Mevlana Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Yaşar Gül'ün, Hindistan'da fabrika açmak için Gülen'den izin istediğini belirten" iş adamı "Bu üniversiteye çok önem verdiğini anladığım Gülen, konservatuvar bölümü açılması için talimat verdi." dedi.

2013'teki geziye katılan E.Ç. ise "Çok lüks bir araçla gelen 4-5 kişi direkt Gülen'in yanına çıktı. İki üç saat sonra ellerinde hediye paketleriyle aynı araca binip gittiler. O kişilerin İstanbul'daki büyük iş adamları olduğu söylendi." ifadelerini kulandı.

"Mehmet Yaşar Gül, Konya'daki fabrikasını Almanlara satmak için izin istedi ama alamadı." diyen iş adamı "Gülen'in kendisini ulaşılmaz biri gibi göstermeye çalışması beni cemaati sorgulamaya sevk etti." dedi.

2012'de Gülen'in yanına götürülen iş adamı M.Ç. ise "Gördüklerinizi kimseyle paylaşmamak için yemin ettirdiler. Yediğimiz içtiğimizin ücretini verdik. Gözlemlediğim en büyük şey Gülen'in keramet sahibi olarak görülmesi ve tapınılacak hale getirilmesiydi." dedi.

ulusalkanal.com.tr