Balyoz gibi zafer

Demir kayalar aşıldı, Türkiye'yi ve Türk Ordusu'nu esir etmek isteyenler bozguna uğradı. Balyoz muharebesini Türk Milleti kazandı... Mamak, Maltepe ve Silivri Cezaevi'nden Türk Milleti'nin bağımsız, özgür ve başı dik yaşama iradesi çıktı. Üç bildiriyle tertipçilere meydan okuyan komutanlar, Türk milletine güven verdi. Esaret zincirini kıran subaylar üniformasını giydi cezaevi önünde başı dik bir şekilde halkı selamladı. Tarihi anlar yaşanırken Ulusal Kanal kamerası kayıttaydı.

Türk Milleti demirden kayaları ertti, özgürlük savaşının Balyoz muharebesini de kazandı. 4 yıl süren esaret sona erdi. Balyoz kumpasından çıkan Mustafa Kemal'in askerleri 3 bildiri ile kamuoyu önüne geçti.

Sadece Ulusal Kanal'ın kaydettiği görüntüler tarihe damga vuracak nitelikte. Yumruğunu sıkan subaylar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyerek iradelerini ortaya koydu.

Tetipçilere meydan okuyan Türk subayı İstanbul Maltepe Cezaevi'nden üniformalarıyla çıktı.

Kurmay Albay İsmet Çıngı, okuduğu bildiriyle tertipçilerin hedeflerine ulaşamadığını kaydetti.

Silivri Cezaevi'nden çıkan subaylar adına bildiriyi emekli Tuğamiral Osman Kayalar okudu. Tertipçilerin yargılanacağını vurguladı.

Mamak askeri cezaevi'nden çıkan komutanlar da yazılı bildiriyle Türk milletini selamladı. Bildiri de Balyoz tertibini kuranların "vatana ihanet suçu" işledikleri belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# Balyoz # hsyk # dava # subaylar