Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatının anlatıldığı 'Reis' filmi gişede çakıldı

Milyonlarca lira harcandı, haftalarca reklamı yapıldı. Ancak gişe de tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadı, seyirciden ilgi görmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatının anlatıldığı "Reis" filmi sinemacılık tabiri ile gişede çakıldı. Reis'i 1 haftada sadece 67 bin kişi izledi. Değerlendirmelerde ancak 1.3 puan alabilen film, dünya sinema tarihinin en kötü yapımları arasında yer aldı.

"REİS" İLGİ GÖRMEDİ: FİLMİ 1 HAFTADA SADECE 67 BİN KİŞİ İZLEDİ

CumhurbaşkanıErdoğan'ın hayatının anlatıldığı "Reis" filmi onca duyuru ve tanıtıma rağmen gişede çakıldı. Film dünya sinema tarihinde en kötü 3 film arasına girdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan hibe de alan film, geçtiğimiz hafta galasını yaptı. Film ile ilgili tartışmalar da başladı. İlk olarak filmin yönetmeni Hüdaverdi Yavuz Gala'ya katılmayacağını açıkladı.

Metro ve otobüs duraklarına onlarca afişi asılan, sosyal medyadan sürekli paylaşılan ve AKP teşkilatları tarafından da yoğun bir şekilde duyurusu yapılan filmi bir haftada sadece 67 bin kişi izledi.

FİLM, DÜNYA SİNEMA TARİHİNİN EN KÖTÜLERİ ARASINDA

Gişede çakılan filme uluslarası camiadan da kötü haberler geldi. Reis filmi 70 milyon kayıtlı kullanıcısı olan Uluslararası film derecelendirme sitesi İMDB'de 1.3 ile çok kötü bir not aldı.

Dünya sinema tarihinin en kötü filmleri arasında yer alan film için, hükümete yakın medya devreye girdi. İMDB kullanıcılarına oy verin çağrısı yapıldı. Onca zorlamaya rağmen filmin puanı anca 2'ye çıkabildi.

İlgi görmediği için birçok sinemada gösterime dahi sokulamayan filmde gerçeğe aykırı sahnelerin de olduğu belirtildi.

HABER: DENİZ ADALI - KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # cumhurbaşkanı # reis