İşte fotoğraf kareleriyle PKK'nın Silvan yalanları

PKK, Doğu illerinde güç kaybetmeye başlayınca, sosyal medya üzerinden kirli propaganda başladı. Sosyal medyada "Silvan'da katliam var" diye paylaşılan fotoğrafların Gürcistan ve Gazze'ye ait olduğu ortaya çıktı. İşte fotoğraf kareleriyle PKK'nın Silvan yalanları.

İşte fotoğraf kareleriyle PKK'nın Silvan yalanları

Temmuz ayında başlayan TSK'nın PKK'ya yönelik operasyonları örgüte ciddi oranda güç kaybettirdi. Örgütün İl ve ilçelerdeki barınakları, mevzileri, depoları yerle bir edildi. Teröristler deyim yerindeyse kaçacak delik aradı. Halktan da destek alamayan PKK, kara propaganda faaliyetine ağırlık vermeye başladı.

Can Lory adlı twitter kullanıcısının paylaştığı bu fotoğraflar "PKK'nın Silvan yalanını" bir kez daha gözler önüne serdi. Görüntülerdeki bu fotoğrafı PKK'lılar, "Sessiz Kalma" başığıyla servis etti. Silvan'da katliam yapılıyor dendi. Oysa fotoğrafta bombalanan yer Silvan'a değil, Gürcistan'ın Gori kentine aitti. Çekildiği tarih ise 2008 yılına ait.

"Silvan'da Katliam Var" notuyla paylaşılan bu fotoğrafın Silvan'da çekildiği söyleniyor. Ancak hava bombardımanın yapıldığı yer Silvan değil. hatta Türkiye'ye bile değil. Fotoğraf, İsrail'in Gazze'ye yaptığı hava bombardımanı sırasında çekilmiş. Çarpıtılan fotoğraf 2014 yılına ait.

"Silvan Kobanidir" başlığıyla yayınlanan bu fotoğrafta evleri yandığı için ağlayan 2 çocuk görülüyor. Olayın Silvan'da yaşandığı iddia ediliyor. Ancak bu fotoğraf Şubat ayında Ağrı'da çekilmişti. Karede yer alan iki çocuk elektrik kontağından çıkan yangın nedeniyle evlerini kaybetmişti.

Bu fotoğraf karesinde görülen, kanlar içinde yerde yatan kadının Silvan'da keskin nişancılar tarafından vurulduğu söyleniyor. Gerçek olansa kadının İsrail askerleri tarafından Filistin'de katledilmiş olduğu.

Bir başka fotoğrafta ise duvalarında kurşun delikleri bulunan evler yer alıyor. Bu fotoğraflarla, operasyonlar sırasında Silvan'daki evlerin tarandığı propagandası yapıldı. Bu fotoğraf da diğerleri gibi yalan çıktı. Çünkü fotoğraf 2 ya da 3 yıl önce Filistin'de çekilmişti. Paylaşım HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan'a ait.

Ve son olarak "Silvan'da katliam var" hashtag'iyle paylaşılan fotoğrafta bir çocuk yerde yaralı halde yatıyor. Çocğun başı kanıyor. PKK'lıların paylaşımına göre karedeki çocuk Silvan'da vuruldu. Ancak fotoğraf İsrail'de haftalar önce çekilmişti. Silvan diye tanıtılan karede yer alan çocuksa İsrail askerleri tarafından vurulmuştu.

Bu video ise sivillerin nasıl öldürüldüğünün kanıtı. Güvenlik güçleri tarafından katledildi propagandasına adeta yanıt veren videoda 2 PKK'lı rastgele ateş ediyor.

Silvan'da yürütülen kara propaganda Şırnak'ın Cizre ilçesinde de yapıldı. "Cizre'de öldürülen bir çocuk dondurucuda saklanıyor" yalanıyla paylaşılan bu fotoğraf aslında Gazze'de çekildi. İsrail'in Gazze saldırılarında hayatını kaybeden bir çocuk hastanede yer kalmadığı için dondurucuda bekletilmişti.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # diyarbakır # silvan